Conner Rousseau (Vooruit) stelt de nieuwe partijnaam voor.

Conner Rousseau (Vooruit) stelt de nieuwe partijnaam voor.

Uncategorized

Lokale Vooruit-partijen slepen Conner Rousseau voor rechter

Axelle Bostoen

De recente naamsverandering van de Socialistische Partij Anders (sp.a) naar Vooruit verloopt niet zonder kritiek. Lokale politieke partijen met dezelfde naam tekenen verzet aan.

Sinds zondag heet sp.a officieel Vooruit. Partijvoorzitter Conner Rousseau wil met de naamsverandering een breuk maken met de “oude politiek“. Rousseau kan echter niet rekenen op de steun van naamgenoten uit Tienen, Kortrijk, Zwevegem, Koksijde en Lebbeke. Aanstaande donderdag behandelt een rechter in kortgeding de zaak.

“Wij gaan niet achteruit”, klinkt het in een verklaring van Georges Verstichel van Kortrijk Vooruit aan Het Nieuwsblad. De partijen eisen dat het gebruik van de partijnaam onmiddellijk wordt stopgezet. Ook voorzitter Els Moyens van Tienen Vooruit! is niet opgezet met de naamsverandering: “Wij hebben met onze ploeg van bij de start, nu bijna vier jaar geleden, hard gewerkt aan de naambekendheid van onze partij en dat laten we ons niet zomaar afpakken”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Axelle Bostoen (1998) heeft oog voor bestuur en beleid. Ze is vooral geïnteresseerd in wat er bij de burger speelt en houdt zich bezig met cultuur, dierenwelzijn en de invloed van de staat op de markt en de gemeenschappen.

Plaats een reactie

Delen