Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Meerdere arrestaties verricht in grootschalig drugsonderzoek

Wijnand Meeus

In het gehele land zijn in totaal tien personen opgepakt bij een grootschalig drugsonderzoek van de federale gerechtelijke politie van Namen. De arrestaties vonden plaats op verschillende plaatsen in België. Daarnaast werden er 5.500 cannabisplanten aangetroffen.

Eind 2020 kwamen speurders een cannabisplantage in Philippeville op het spoor. Na onderzoek bleek dat enkel Albanese families uit het Brusselse, Aalst en Erpemere betrokken waren in de criminele organisatie. Vier andere plantages werden ontdekt in Grimbergen, ‘s-Gravenbrakel, Gerpinnes en La Louvière.

Op 20, 21 en 22 maart kwam er dan een hoogtepunt in het onderzoek. Verschillende plantages werden binnengevallen en er werden in totaal negen huiszoekingen uitgevoerd in Aalst, Erpe-Mere, ‘s-Gravenbrakel, La Louvière, Quaregnon, Philippeville, Grimbergen, Jette en Etterbeek. In totaal waren meer dan 80 agenten betrokken bij de actie.

Tien mensen werden gearresteerd en de onderzoeksrechter verwees hen maandag door naar verschillende gevangenissen. Daarnaast werd er ook een grote som geld en 2 kilogram cocaïne in beslag genomen. Woensdag werden nog twee verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar deze liet de twee terug vrij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen