Harry en Meghan Markle - Afbeelding: Shutterstock

Harry en Meghan Markle - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

“Meghan Markle wil eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten worden”

Anton Schelfaut

Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, zou haar veelbesproken interview met Oprah Winfrey willen aanwenden om haar politieke carrière te lanceren. Daarbij zou de hertogin van Sussex zelfs het Witte Huis ambiëren. Dat bericht ‘The Mail on Sunday’ op basis van verschillende bronnen.

Meghan Markle zou aan het onderhandelen zijn met verschillende prominente leden van de Democratische partij. Dat meldt een kopstuk van de Britse Labourpartij met sterke banden in Washington aan ‘The Mail on Sunday’. De hertogin zou onder meer haar visie op een toekomstige campagne en fondsenwerving hebben voorgelegd. Daarmee zou ze een gooi willen doen naar het Amerikaanse presidentschap.

Donald Trump

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben hun politieke overtuiging nooit onder stoelen of banken gestoken. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar riep het prinsenpaar op om “haatspraak te verwerpen”, een weinig subtiele sneer naar toenmalig president Donald Trump. Een woordvoerder van het koppel noemde het “een oproep tot waardigheid”. Donald Trump liet weten “geen fan” te zijn van Meghan.

Buckingham Palace distantieerde zich van voornoemde uitspraken. Het paleis stelde dat “de hertog geen voltijds werkend lid is van de Britse kroon” en dat de uitspraken zijn gedaan “op persoonlijke titel”.

Meghan zou de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten kunnen worden. Hillary Clinton slaagde daar vier jaar geleden niet in. Na Barack Obama zou ze ook de tweede ‘niet-blanke’ president kunnen worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen