N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Uncategorized

Groen-voorzitter Meyrem Almaci: “Openstaan voor sluiting van de scholen”

Anton Schelfaut

Volgens Groen-voorzitter Meyrem Almaci moet er worden nagedacht over afstandsonderwijs in de week voor de paasvakantie. Dat heeft ze gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. “We moeten flexibel openstaan voor het sluiten van de scholen. Als dat nodig is, is dat nodig”, klinkt het.

Tegen maandag moeten de ministers van Onderwijs in ons land een “gedetailleerd en doortastend plan” klaar hebben om het aantal besmettingen in de scholen terug te dringen. Daartoe heeft het Overlegcomité hen vrijdag opgeroepen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) noemt een sluiting van de scholen de allerlaatste optie, “als alle andere mogelijkheden zijn uitgeput”.

Meyrem Almaci ziet nog heel wat randvoorwaarden waarop kan worden ingegrepen, ondanks de al strenge maatregelen in de scholen. “Denk aan de CO2-meters, we hebben er geen zicht of die goed werken. Er is de contactopsporing door de CLB’s die kampen met een groot gebrek aan personeel. Dat moeten we echt versterken. De vaccinatie van leerkrachten is ook een vraag.”

De Groen-voorzitter vindt dat er geen taboes mogen zijn. “We moeten flexibel openstaan voor sluitingen. Als dat nodig is, is dat nodig. Ik vind dat alles bespreekbaar moet zijn. We moeten die openheid van geest behouden om de scholen flexibel te sluiten. Ik wil geen zwart-witverhaal brengen. Maar als je ziet hoe de cijfers evolueren, mogen er geen taboes zijn”, besluit Almaci. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen