Minister Weyts wil iedereen na de paasvakantie weer voltijds op school

Foto: PhotoNews. Minister Weyts wil iedereen na de paasvakantie weer voltijds op school

Uncategorized

Minister Weyts wil iedereen na de paasvakantie weer voltijds op school

Wijnand Meeus

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gaat er vanuit dat alle leerlingen na de paasvakantie weer voltijds naar school kunnen gaan. “Misschien kunnen we zelfs nog iets doen voor de paasvakantie”, klonk het woensdag in ‘De Ochtend’. Daarnaast heeft de minister het ook over het aantal verontrustende dossiers bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) in verband met huiselijk geweld en seksueel misbruik.

Momenteel volgen de tweede en derde graad van het secundaire onderwijs nog geen voltijdse les op school. Maar een combinatie van fysieke lessen en online lessen. Minister ven Onderwijs hoopt daar verandering in te brengen na de paasvakantie. “Ik ga er nu toch echt wel van uit dat we die cijfers kunnen onderdrukken, misschien kunnen we zelfs nog iets doen voor de paasvakantie”, klinkt het. Daarnaast hoopt hij ook de studenten van de hogescholen en universiteiten meer perspectief te bieden.

Weyts stelt vast dat de scholen voor veel jongeren een veilige haven is. De cijfers van het CLB baren hem dan ook zorgen. “We hebben een ongelooflijke piek gezien in de meldingen van seksueel misbruik en huiselijk geweld, als gevolg van de schoolsluiting”, vertelt de minister. “Dat was voor mij heel confronterend. Het aantal dossiers dat CLB’s doorsturen naar welzijnszorg van kinderen die geholpen moeten worden tegen de wil van hun ouders is verdubbeld. Het aantal dossiers dat doorgestuurd wordt naar het parket is zelfs verachtvoudigd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen