De dood van Floyd leidde tot rellen. Foto Shutterstock.

De dood van Floyd leidde tot rellen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Minneapolis betaalt familie George Floyd 27 miljoen dollar

Ruben Notteboom

Minneapolis zal de familieleden en nabestaanden van George Floyd 27 miljoen dollar betalen. Dat is ongeveer 22,6 miljoen euro.

De controversiële dood van de Amerikaan George Floyd zette de Westerse wereld in rep en roer. Zijn dood leidde tot protesten die eindigden in rellen van BLM en Antifa. Hij kwam om het leven tijdens zijn arrestatie. Volgens (extreem)links Amerika was dat het gevolg van racistisch politiegeweld. In verschillende Europese landen zocht men daarom ook naar redenen om de maatschappij en de politie racistisch te noemen, waardoor ook al rellen uitbraken in Brussel.

De zaak van George Floyd komt binnenkort voor. De agent die ervan beschuldigd wordt verantwoordelijk te zijn voor zijn dood, Derek Chauvin, moet voor een jury verschijnen. Het stadsbestuur van Minneapolis besloot alvast 27 miljoen dollar te geven aan de nabestaanden van Floyd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen