Steven Van Gucht (Photonews)

Steven Van Gucht (Photonews)

Uncategorized

“Nederland sloot scholen wel, maar heeft veel slechtere cijfers”

Pieter Van Berkel

“Het idee dat je scholen moet dicht doen om de cijfers te doen zakken, gaat niet op”, zegt viroloog Steven Van Gucht in Het Laatste Nieuws.

Van Gucht verwijst naar het buitenland, waar de sluiting van de scholen een nieuwe coronagolf niet leek te voorkomen. “Nederland, bijvoorbeeld, waar scholen sinds november waren gesloten, kreeg er een nieuwe golf alvast niet mee in de kiem gesmoord”, zegt Van Gucht. “Hun cijfers zijn véél slechter dan de onze.”

“Spanje hield scholen open en heeft beste cijfers van Europa”

Ierland sloot de scholen ook, maar ging tegelijkertijd in volledige lockdown. “Dan is het logische dat je cijfers steil naar beneden gaan”, klinkt het. Spanje, dat de scholen openhield, heeft volgens hem “de beste cijfers van heel Europa”.

“Om maar aan te tonen: dat idee dat je scholen moet dicht doen om de cijfers te doen zakken, gaat niet op”, besluit Van Gucht. “Wij hebben zelf de voorbije maanden het tegendeel bewezen. Je kan het niet één op één linken. Het virus zit overal, als het in de maatschappij zit, dan zal het ook op de scholen zitten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen