AstraZeneca - Foto: Shutterstock

AstraZeneca - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Opnieuw vertragingen bij levering vaccin van AstraZeneca

Niels Geerinck

Er werden nieuwe vertragingen aangekondigd omtrent de levering van het coronavaccin van AstraZeneca. Volgens het bedrijf is het erg moeilijk om een vlotte levering aan de Europese Unie te voorzien. Als verklaring voor de vertraging wijst het bedrijf naar de huidige exportbeperkingen.

Het Brits-Zweedse bedrijf kampt al geruime tijd met productieproblemen. Om de productie te verhogen besloot het om gebruik te gaan maken van enkele productiesites die zich buiten de EU bevinden. Helaas zorgt dat nu voor heel wat problemen met de afgesproken leveringen aan de Europese lidstaten. “Helaas, exportbeperkingen verminderen de leveringen in het eerste trimester en waarschijnlijk ook in het tweede”, klinkt het bij AstraZeneca.

“AstraZeneca betreurt een vermindering van de levering van vaccins aan te kondigen aan de Europese Unie, ondanks het niet-aflatende werk om de bevoorrading te versnellen”, voegt de woordvoerder eraan toe. Het bedrijf zou in totaal 100 miljoen doses moeten leveren. 30 miljoen in het eerste trimester en de resterende 70 miljoen in het tweede. De gevolgen van deze vertraging voor de Europese vaccinatiestrategie vallen nog af te wachten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen