Opnieuw waterkanonnen ingezet bij protest in Amsterdam. Foto Photonews

Opnieuw waterkanonnen ingezet bij protest in Amsterdam. Foto Photonews

Uncategorized

Opnieuw waterkanonnen ingezet bij protest in Amsterdam

Wijnand Meeus

De Amsterdamse politie heeft verschillende waterkanonnen ingezet bij de protesten die er momenteel aan de gang zijn. De politie, het stadsbestuur en het openbaar ministerie gaven voordien het bevel op het Museumplein, waar de betogers bijeen kwamen, te ontruimen.

Net zoals zaterdag zijn er vandaag vele demonstranten afgezakt naar het Museumplein in Amsterdam. Dit om er te protesteren tegen de huidige coronamaatregelen die gelden in Nederland en specifiek in Amsterdam. De openbaren omroep NOS beweert dat de oproep net als zaterdag kwam van de organisatie ‘Nederland in Verzet’.

De actie wordt gehouden om te protesteren tegen het coronabeleid van burgemeester Femke Halsema. Het stadsbestuur gaf toestemming om op een andere locatie te betogen, maar een grote massa zakte echter opnieuw af naar het museumplein. Gisteren waren er op de betoging ongeveer duizend mensen aanwezig. In totaal werden er 58 mensen aangehouden. Over de aanhoudingscijfers van vandaag is nog niets bekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen