Oud-leraar Bart Somers spuwt gal: "Ik walg van u. Uw haat tegenover fiere Vlaamsgezinden grenst aan het ziekelijke"

Foto: Bart Somers in Vlaams Parlement. PhotoNews. Oud-leraar Bart Somers spuwt gal: "Ik walg van u. Uw haat tegenover fiere Vlaamsgezinden grenst aan het ziekelijke"

Uncategorized

Oud-leraar Bart Somers spuwt gal: “Ik walg van u. Uw haat tegenover fiere Vlaamsgezinden grenst aan het ziekelijke”

Kristof Luypaert

Een oud-leraar van Vlaams minister van Binnenlandse Zaken Bart Somers heeft het gehad met zijn oud-leerling. Naar aanleiding van een aantal politieke aanvallen van Somers waarin hij Vlaams Belang en Tom Van Grieken beschuldigt van ‘homofobie’ spuwt de man zijn gal op Somers Facebookpagina.

“Welnu, mijnheer Somers, ik walg van u. Uw haat tegenover alle fiere en overtuigde Vlaamsgezinden, met inbegrip van de enige ware politieke Vlaamse partijen (Vlaams Belang en N-VA) grenst aan het ziekelijke”

De man in kwestie blijkt dhr. Jozef Lamberts te zijn. Lamberts herinnert zich Somers als leerling aan het Sint-Romboutscollege te Mechelen en zegt dat hij hem destijds als stagiair enkele lessen Nederlands mocht geven.

Uit het opsommen van zijn curriculum blijkt dat Lamberts onder meer in het bestuur zat van de Oud-leerlingenbond van het Sint-Romboutscollege. De leraar Nederlands won in 2001 ook het “prestigieuze Groot Dictee der Nederlandse Taal” en schreef ook een aantal keer het Groot Nederlands Dictee voor het Davidsfonds, een Vlaamse culturele vereniging.

In de reactie op Facebook besluit hij zijn boodschap aan Somers dat een en ander hem blijkbaar al langer op de maag lag. “Dit had ik u al langer willen schrijven, maar de manier waarover u gisteren over Tom Van Grieken sprak, doet echt de deur dicht. Nu kon ik echt niet meer zwijgen”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Oud-leraar Bart Somers spuwt gal: “Ik walg van u. Uw haat tegenover fiere Vlaamsgezinden grenst aan het ziekelijke””

Plaats een reactie

Delen