Politie drijft groep jongeren uiteen in Ter Kamerenbos

Foto: Photonews. Politie drijft groep jongeren uiteen in Ter Kamerenbos

Uncategorized

Politie drijft groep jongeren uiteen in Ter Kamerenbos: “Liberté, liberté”

Pieter Van Berkel

De politie heeft gisteren meer dan honderd jongeren uiteen gedreven in het Brusselse Ter Kamerenbos. De groep scandeerde “liberté, liberté”. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Een grote groep jongeren droeg geen mondmasker. Een deel van hen was onder invloed van alcohol en stond te dicht op elkaar. Er werd ook gedanst. Toen de politie hen aanmaande om te vertrekken, scandeerden ze “liberté, liberté”. Er werd met projectielen naar de politie gegooid.

Rust keerde terug in het Ter Kamerenbos

“Er waren al vanaf de namiddag agenten ter plaatse”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. “Toen de politie verschillende jongeren aansprak en vroeg een mondmasker op te zetten, weigerden ze. Er was wel veel personeel voor ons voorzien. Vanaf dat zij ter plaatse waren, besloot de politie de grote groepen jongeren uit elkaar te drijven.”

Uiteindelijk lukte het om de menigte uiteen te drijven. De politie bleef de rest van de avond ter plaatse.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen