Bendelid Aze2dine. Foto Youtube.

Bendelid Aze2dine. Foto Youtube.

Uncategorized

Proces tegen ‘Fioul Gang’ van start die minderjarige meisjes dwongen tot prostitutie

/

Vandaag startte het proces tegen de Brusselse beruchte straatbende ‘Fioul Gang’. De bende hield zich bezig met gewapende overvallen en drugshandel, maar ook met gedwongen prostitutie van minderjarige meisjes. Eén van de bendeleden is de rapper Azeddine A.O., gekend als Aze2dine.

In november 2019 liep de Fioul Gang tegen de lamp toen de politie na een tip van een kennis een 16-jarig meisje kon bevrijden uit de kelder van een woning in Ukkel. Het meisje werd een maand eerder door de bende gekocht voor zo’n 2000 euro die betaald werd aan haar vriendje en vervolgens gedwongen tot prostitutie in die kelder. In een maand tijd werd ze door ruim 160 mannen misbruikt.

Er werden negen verdachten opgepakt en na verder onderzoek bleek dat ze naast het 16-jarige meisjes nog minderjarige meisjes dwongen tot prostitutie. Bendeleider zou de 23-jarige Youness Z. zijn, die ondanks zijn nog jeugdige leeftijd al liefst 35 criminele feiten op zijn strafblad had staan. Een andere opvallende naam is die van Azeddine A.O., een 25-jarige rapper die vooral gekend is onder zijn artiestennaam Aze2dine.

Vandaag ging het proces tegen de beruchte bende van start. Twaalf beklaagden staan daarbij terecht. Spilfiguren zijn Youness Z., Azeddine A.O. en Soufiane S., allemaal uit het Brusselse Sint-Gillis. De namen van de andere verdachten zijn niet bekend. Vrijdag gaat het proces verder en staan de pleidooien van de verdediging op het programma. Vonnis over enkele weken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen