Mexicaanse kinderen aan de grens met de VS. Foto Shutterstock

Mexicaanse kinderen aan de grens met de VS. Foto Shutterstock

Uncategorized

Recordaantal opgesloten migrantenkinderen in de VS

Simon Segers

Het aantal kinderen dat vastgehouden wordt in detentiecentra in de VS was nog nooit zo hoog. In februari werd een recordaantal onbegeleide kinderen onderschept en voorlopige cijfers suggereren dat deze trend in maart nog meer uitgesproken is.

Tijdens het presidentschap van Donald Trump kwam er veel kritiek op de zogenaamde ‘kinderen in kooien’. De huidige president Biden zou een einde maken aan deze onmenselijke praktijken. Op dit moment worden ruim 15,000 migrantenkinderen vastgehouden, waarvan ongeveer 5,000 minderjarigen zonder begeleider in detentiecentra aan de grens met Mexico. Tijdens Trumps ambtstermijn was het hoogst aantal vastgehouden kinderen 2,600 in 2019.

Volgens de nieuwszender CBS worden deze kinderen ook gemiddeld 136 uur vastgehouden, wat ruim voorbij de wettelijke limiet van 72 uur is. De grenspatrouilles onderschepten de laatste drie weken gemiddeld meer dan 500 onbegeleide kinderen per dag. Er wordt verwacht dat het aantal deze maand nog hoger zal liggen dan de 9,297 onbegeleide kinderen in februari. Dit was op zich al een stijging van 63% ten opzichte van januari. De regering-Biden ontkent voorlopig dat er een crisis aan de gang is aan de zuidelijke grens van de VS

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen