Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Schietpartij op trein in Nederland: meerdere aanhoudingen

Niels Geerinck

Deze ochtend heeft er een schietpartij plaatsgevonden op een treinrit tussen Koog aan de Zaan en Wormerveer, in Noord-Holland. Dat melden meerdere Nederlandse kranten. Volgens getuigen zouden er meerdere schoten te horen zijn geweest. Er zijn meerdere betrokkenen aangehouden.

https://twitter.com/POL_ZAW/status/1371762594730668033?s=20

De plaatselijke politie bevestigt dat het gaat om een incident waarbij meerdere personen betrokken zijn. De meesten van hen zijn intussen ook aangehouden. De aanleiding voor het incident is vooralsnog onduidelijk. Mogelijk is er sprake van een conflict tussen meerdere personen. “Ik zat voorin de trein. Er liepen drie jongens door de coupé die ruzie kregen met een meisje. Ze begonnen met haar te vechten. Ze schreeuwde heel hard”, dat meldt een getuigen in De Telegraaf “In een keer was er een harde knal in de trein, zoiets had ik nog nooit gehoord. Ik durfde bijna niet te kijken”, gaat de betrokken passagier verder.

Door het voorval moeten alle aanwezige passagiers in het station van Koog aan de Zaan blijven. Iedereen wordt ook één voor één uit de trein ter ondervraging naar buiten gebracht. Het treinverkeer tussen Amsterdam-Centraal en Alkmaar ligt voorlopig nog altijd stil. De woordvoerder van de politie laat alvast weten dat er geen gewonden zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen