De politie kon hem snel arresteren. Foto Shutterstock.

De politie kon hem snel arresteren. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Schietpartijen in Atlanta hadden dan toch geen racistisch motief, maar een seksueel

Ruben Notteboom

Deze ochtend kwamen acht mensen om het leven tijdens drie schietpartijen in verschillende massagesalons in Atlanta. Een 21-jarige man werd opgepakt en de politie vermoedde eerder een racistisch motief, maar nu blijkt het eerder om een seksverslaving te gaan. De verdachte bekende wel verantwoordelijk te zijn voor de drie schietpartijen.

Zes van de acht slachtoffers waren van Aziatische afkomst, waardoor de politie een racistisch motief niet wilde uitsluiten. Volgens president Joe Biden is er in de VS een groeiend anti-Aziatisch sentiment, mede door de coronacrisis die volgens sommigen “volledig de schuld is van China”. De antiterreureenheden van New York namen zelfs voorzorgsmaatregelen en stuurden extra bescherming naar verschillende Aziatische gemeenschappen.

Seksverslaving en wanhopig om ervan af te raken

De verdachte, Robert Aaron Long, bekent wel alle feiten, maar ontkent dat er onderliggende racistische ideeën verbonden waren aan zijn daden. De politie beweert dat de dader de locaties zag als “een uitlaatklep om te bezwijken aan zijn seksverslaving”. Hij probeerde naar verluidt van zijn verslaving af te komen en hoopte dat deze bloedige daad dat zou verhelpen.

De dader werd op meer dan 240 kilometer van Atlanta gearresteerd. Robert Aaron Long was vermoedelijk op weg naar Florida. Hij werkte niet tegen tijdens zijn arrestatie en er zijn “duidelijke indicatoren dat hij wel degelijk mentale problemen heeft, waaronder een potentiële seksverslaving”. Hij zou al meerdere keren de getroffen massagesalons bezocht hebben voordat hij het vuur opende. Vermoedelijk kwam hij daar om enkele seksuele fantasieën te bevredigen en, eenmaal het hem te veel werd, opende hij het vuur in de hoop zichzelf te genezen.

Eerste artikel over schietpartijen in Atlanta:

https://redactie.palnws.be/2021/03/meerdere-schietpartijen-in-atlanta-politie-vermoedt-racistisch-motief/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen