Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Sihame El Kaouakibi betaalde zelfs werken in eigen slaapkamer met subsidies voor vzw

/

De onthullingen in de zogenaamde Sihamegate volgen elkaar in sneltempo op. Nadat gisteren bleek dat een op maat gemaakte keuken met behulp van gesjoemel aan facturen werd betaald met subsidies, blijkt nu dat El Kaouakibi zelfs subsidies gebruikte om haar eigen slaapkamer te verbouwen. Dat meldt VTM Nieuws.

Een tweetal maanden geleden barstte de bom rond Open Vld-parlementslid en zelfbenoemd sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi. Zelf heeft ze de beschuldigingen van subsidie-fraude altijd stellig ontkend, maar gisteren kwam VTM naar buiten met nieuwe documenten waaruit blijkt dat er wel degelijk sprake is van fraude. De voorlopige bewindvoerster van de vzw van El Kaouakibi bevestigde dat vandaag.

Nu lekken alsmaar meer details uit over de flagrante subsidie-fraude die Sihame El Kaouakibi gepleegd zou hebben. Het blijkt niet alleen te gaan om misbruikte subsidies van vzw Let’s Go Urban, maar ook een andere vzw van El Kaouakibi is betrokken. Subsidies voor kansarme jongeren werden gebruikt voor een op maat gemaakte keuken voor een ander, privéproject van Sihame El Kaouakibi, en nu blijkt dat ze ook met haar andere vzw We Love Brussels gesjoemeld heeft.

Ook met die vzw, een project tegen radicalisering, reef Sihame El Kaouakibi volop subsidies binnen. Dat geld werd niet altijd gebruikt in de strijd tegen radicalisering, zo blijkt nu, minstens 3.000 euro subsidies werd gebruikt om de slaapkamer van El Kaouakibi op te frissen. Dat geld werd gebruikt om een zwarte dressing wit te maken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Sihame El Kaouakibi betaalde zelfs werken in eigen slaapkamer met subsidies voor vzw”

  1. ” Dat geld werd gebruikt om een zwarte dressing wit te maken. ” Dat is m.i. toch deradikalisering van het zuiverste water ! Straffer kan je het niet maken ! Zelfs UNIA niet ! En dus ja, die 3.000,00 € zijn heel goed en zeer doeltreffend besteed.

  2. Bij Open VLD was men niet bereid tot commentaar, het bleef heel stil.
    Toen bekend werd dat het onderzoek van Antwerpen naar Tongeren (thuisbasis van Patrick Dewael) verplaatst was, ging er bij mij al een alarmbelletje af.
    Toen deze dame voor 6 maanden op non actief werd gezet door de partij, was dit al wel een grote rode vlag.
    Het zijn toch zo een lieverdjes, mevrouw, mijnheer.

  3. Het is ook zo dat ministers in het Vlaams Parlement genoeg verdienen om werken te kunnen betalen.
    Volgens mij is het tegendeel nog niet bewezen dat over subsidies geld gaat of eigen geld,het is beter vooralleer zoiets publiceert eerst het proces af te wachten.
    Privé Slaapkamers is een deel van de privacy waar van gepubliceerde van een privé woning kan lijden tot de privacy commissie!!!!!

Plaats een reactie

Delen