Vraag van de Week: Vreest u dat de democratie in gevaar komt door extreme religie?

Protest tegen neutraliteit in het onderwijs. Belga

Uncategorized

Slechts 10 arrestaties na rellen in Luik

Simon Segers

Na een Black Lives Matter-betoging in Luik afgelopen zaterdag troepden zo’n 300 jongeren samen op het Sint-Lambertusplein. De politie kon slechts 10 personen oppakken en voorleiden naar de onderzoeksrechter.

Het gaat om zes volwassenen en vier minderjarige verdachten. Twee van de zes meerderjarigen worden verder aangehouden voor ‘diefstallen met braak’. Zij waren in het bezit van gestolen goederen uit winkelzaken die tijdens de rellen waren geplunderd. Op dit moment is er echter nog geen bewijs dat de verdachten verband houden met de rellen, aangezien de politie hen pas ruime tijd na afloop kon oppakken. De onderzoeksrechter kon hun aanhouding bevelen omdat zij reeds een strafblad hadden.

Voorlopig worden de overige meerderjarige verdachten niet verder aangehouden. Het onderzoek moet verder bepalen welke rol zij gespeeld hebben. Verder zal de jeugdrechter beslissen over educatieve maatregelen voor drie van de vier minderjarigen. De laatste werd ondertussen in een jeugdinstelling geplaatst na bekentenissen dat hij kasseien naar politieagenten heeft geslingerd. In totaal raakten 36 agenten gewond tijdens de rellen, maar voorlopig is er niemand aangehouden op verdenking van slagen en verwondingen jegens politieambtenaren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen