Bart Somers (Open Vld) (Photonews)

Bart Somers (Open Vld) (Photonews)

Uncategorized

Somers: “Berichten over El Kaouakibi zijn heel verontrustend”

Pieter Van Berkel

Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open Vld) noemt de berichten over mogelijk gesjoemel met subsidies door partijgenote Sihame El Kaouakibi “heel verontrustend”. Dat zegt hij in De Afspraak.

Somers was een van de drijvende krachten achter het binnenhalen van El Kaouakibi. De Open Vld-minister heeft naar eigen zeggen de voorbije weken geen contact meer met haar gehad.

“Iedereen heeft recht op een proces, moet de kans krijgen om zich te verdedigen en is onschuldig tot het tegendeel is bewezen”, zegt Somers. “Dit gezegd zijnde, die blijvende instroom van informatie is zeer verontrustend. Ook voor onze partij is deze situatie niet gemakkelijk.”

Somers: “Er verschijnen dingen waarvan je de wenkbrauwen ernstig fronst”

“Dag na dag verschijnen er nieuwe dingen waarvan je de wenkbrauwen ernstig fronst”, klinkt het. “Ik heb daar zeer veel emoties bij, maar ik probeer die voorlopig voor mezelf te houden. Maar het is aan de rechtbank om te oordelen.”

Wel is het volgens Somers nog altijd niet uitgesloten dat El Kaouakibi, die voorlopig geschorst is als partijlid, nog een toekomst heeft in de partij. “Ik denk dat het belangrijk is voor Sihame om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen”, aldus Somers. “Ze is een publiek figuur, het debat wordt ook publiek gevoerd, dan kan je eigenlijk bijna niet anders dan je publiek te verdedigen. Zij heeft als opdracht om die aantijgingen met een zekere overtuiging te weerleggen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Somers: “Berichten over El Kaouakibi zijn heel verontrustend””

  1. Neen, Somers, die berichten zijn niet alleen maar ” verontrustend “, maar krapuleus en bewijst nogmaals dat links sjoemelt en dat de subsidies aan alles en nog wat dienen AFGESCHAFT te worden!!!
    Te beginnen al met de subsidies aan de politieke partijen en de kranten en de ganse cultuursector!!
    Ik vraag mij af waarom die 3 sectoren überhaupt subsidies moeten krijgen?
    Schaf af die rommel!
    Ook de subsidies voor de ” Integratieindustrie ” dient afgeschaft!!!

Plaats een reactie

Delen