Zuhal Demir (N-VA): "Ik geloof niet in een wereld waar Vlaams Belang Filip Dewinter buitenzet"

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Photo News

Uncategorized

Studenten in de clinch met politie op Sint-Pietersplein in Gent

Simon Segers

Vele studenten zaten gisterennamiddag op het Sint-Pietersplein in Gent. Tegen de avond heeft de politie het plein ontruimd omdat het er steeds drukker werd. Een groep studenten verzette zich hiertegen en begon slogans te brullen en de politie te bekogelen.

De politie was reeds in de namiddag al controles komen uitvoeren om vast te stellen of de jongeren de afstandsregels respecteerden en mondmaskers droegen. Naarmate de avond vorderde begon het plein echter voller te lopen en hielden de aanwezigen steeds minder rekening met de maatregelen. “Rond half 7 zijn onze agenten ter plaatse begonnen met de jongeren aan te spreken om voldoende afstand te houden en mondmaskers te dragen.”, zegt een woordvoerder van de Gentse politie aan VRT NWS. “Toen we merkten dat de regels niet voldoende meer gevolgd werden, zijn we het plein beginnen te ontruimen rond half 8. De meesten gaven gehoor, maar een honderdtal studenten weigerden.”

Verschillende arrestaties

De resterende jongeren begonnen met glazen flessen te smijten naar de politie en riepen slogans als “Alle flikken zijn homo”. Ze verspreidden zich vervolgens in verschillende zijstraten. Er zijn meerdere arrestaties verricht. Burgemeester Mathias De Clerq betreurt de situatie en kondigt extra politieaanwezigheid voor de komende dagen aan om een herhaling te vermijden. Het is niet de eerste keer dat de politie moet ingrijpen op het Sint-Pietersplein.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen