Jef Elbers (PAL NWS)

Jef Elbers (PAL NWS)

Binnenland politiek

Vlaams Belang trekt VAF-kandidatuur Jef Elbers in

Pieter Van Berkel

Het Vlaams Belang trekt de kandidatuur van Jef Elbers voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in. Dat zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken in De Ochtend op Radio 1.

“Dit is een beslissing met gemengde gevoelens”, zegt Van Grieken. “De persoonlijke mening van Elbers wordt nu misbruikt om een groep van 800.000 kiezers te culpabiliseren en foutief weg te zetten als homofoob.”

Afgelopen weekend ontstond commotie over een interview van Elbers met De Standaard. Daarin deed hij enkele controversiële uitspraken over holebi’s en transgenders. De raad van bestuur van het VAF zei gisteren dat het de kandidatuur wellicht zou weigeren.

Eerder nam ondervoorzitter Chris Janssens al afstand van de uitspraken. Tegelijkertijd beklemtoonde hij dat ook Elbers van het recht op vrijheid van meningsuiting geniet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Vlaams Belang trekt VAF-kandidatuur Jef Elbers in”

  1. Ik betreur ten zeerste de beslissing van VB. Enkel nog politiek correcte meningen?
    Als rechtse Vlaming heb je blijkbaar geen recht meer op een mening. Waarom blijft links dan een ideologie waar in geschrift en daden elke dag wordt opgeroepen tegen vrouwen, tegen andersdenkenden, ondersteunen?

  2. Jef Elbers is best een goede én leuke kerel!! Waarom mag die artiest zijn mening niet hebben én verkondigen? Ha… omdat delinkse totalitaire rakkers dat niet willen!! Maar anderzijds mag links ONS wel hun gedachten en denkbeelden en waanzinnen opdringen zoals genderveranderingen, genderneutraliteit, etc aan idiotieën!
    Dat men links uitrangeert!!! Dat kan bij de volgende verkiezingen!! DOEN!!!!

  3. Toen Vlaams Belang nog Vlaams Blok was werd Jef Elbers in zijn woonplaats “vakkundig” in elkaar getimmerd. Het leverde hem enkele weken hospitaal op, een een lange revalidatie.
    Waar was de verwondering toen bij liberalen en linksen???

Plaats een reactie

Delen