McDonald's. Foto Shutterstock

McDonald's. Foto Shutterstock

Uncategorized

Voormalige directieleden McDonald’s in hechtenis op verdenking van fraude

Wijnand Meeus

Vier voormalige directieleden van fastfoodketen McDonald’s zijn woensdag in hechtenis genomen op verdenking van fraude. Ze werden gearresteerd in het kader van een vooronderzoek door de Franse nationale financiële aanklager.

Volgens het satirisch weekblad ‘Canard Enchaine’ zijn de betrokken managers Denis Hennequin, CEO van McDonald’s Europa in 2009, Jean-Pierre Petit, CEO van het bedrijf in Frankrijk en Zuid-Europa. Daarnaast ook de financieel directeur voor Frankrijk en de vicepresident voor Frankrijk en Europa. Dit werd achteraf ook nog bevestigd door een bron dicht bij de zaak aan het Franse persbureau AFP.

De fraude zou betrekking hebben op een overeenkomst uit 2009 tussen de moedermaatschappij van McDonald’s en haar Franse dochteronderneming. Deze overeenkomst zorgde ervoor dat de door de Franse dochteronderneming behaalde winst teruggezonden werd naar de Verenigde Staten. Hierdoor werd belastingheffing vermeden. In totaal oogt de Franse belastingdienst tussen de 300 en 600 miljoen euro terug te vorderen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen