Interview Harry en Meghan. Foto VRT.

Interview Harry en Meghan. Foto VRT.

Uncategorized

VRT zendt vanavond interview Harry en Meghan uit na biedoorlog met commerciële zenders

/

Het veelbesproken interview met de Britse royals Harry en Meghan wordt vanavond uitgezonden op de VRT. De openbare omroep kocht vandaag de rechten van het interview na een biedoorlog met DPG Media (VTM) en SBS (Play4). Dat meldt Het Nieuwsblad.

Heel wat ophef vandaag over het interview van Harry en Meghan bij Oprah Winfrey. Meghan Markle beschuldigde de Britse koninklijke familie daarbij onder meer van racisme. Zij zouden zich immers zorgen hebben gemaakt over welke huidskleur de baby van het koppel zou hebben en beweren dat hun zoon Archie de titel van prins werd geweigerd omdat hij mogelijks een donkere huidskleur zou hebben.

Mede omdat het interview heel wat stof doet opwaaien wordt er grof geld betaald voor de uitzendrechten ervan en is het gewild in de hele wereld. Zo verkocht de Amerikaanse zender CBS het interview al in 70 landen en zou de Britse commerciële zender ITV er volgens The Guardian ongeveer 1,2 miljoen euro voor betaald hebben.

Ook in ons land waren de uitzendrechten van het interview zeer gegeerd. Zowel de openbare omroep als verschillende commerciële zenders probeerden vandaag de rechten binnen te halen, maar na een biedoorlog trok de VRT aan het langste eind. Hoeveel de VRT precies betaald heeft voor de uitzendrechten van het interview wil men bij de openbare omroep niet zeggen. Ze beweren wel dat het om minder dan de 1,2 miljoen euro gaat die in Groot-Brittannië werd neergeteld.

Op sociale media weerklinkt wel enige kritiek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “VRT zendt vanavond interview Harry en Meghan uit na biedoorlog met commerciële zenders”

  1. Als VTM zich verlaagt tot journalistieke prostitutie (zie de laatste Telefacts) dan verlaagt de VRT zich tot het niveau van de roddelboekskens.

    Vlaanderen verdient dringend betere media.

    In volle Corona crisis met een economische en sociale ramp als gevolg zijn er ernstiger zaken dan de capriolen van Harry & Meghan. Of zien we hier een flagrant geval van “brood en spelen” als afleidings manoeuvre?

    “Behoort het aankopen van TV-programma’s zoals het Oprah-interview met Harry & Meghan tot de kerntaken van de openbare omroep VRT ?

    Uiteraard niet en dit vereist een kritisch politiek debat. Ook het effectieve aankoop bedrag moet genoemd worden, want het gaat hier wel degelijk om verspilling van gemeenschapsgeld.

  2. Het lachje vool leedvermaak van Goedele Wachters op het nieuws was stuitend voor een nieuwslezer. Ze hebben er op de nieuwsdienst van de VRT geen idee meer van hoe nieuws moet gebracht worden. Meer en meer wordt het ook belangrijker te merken welke vragen en welke perspectieven op het nieuws niet gesteld worden , dan degene die ze aan bod laten komen. Dit is pure brainwashing geworden.

Plaats een reactie

Delen