Afbeelding ter illustratie -Foto: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie -Foto: Shutterstock

Uncategorized

Zwaargewonde bij steekpartij in Rotterdam, getuige slaat verdachte neer met knuppel

Anton Schelfaut

Bij een steekpartij in het Nederlandse Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde gevallen. Volgens getuige Jeroen (53) stak een man met een groot mes “als een jihadist bovenop hem zittend” op het slachtoffer in. De getuige kon de verdachte met een knuppel neerslaan. “Het was een bloedbad.”

De politie weet voorlopig enkel dat een ruzie tussen beide mannen aan de steekpartij vooraf ging. Getuige Jeroen zag alles gebeuren vanuit zijn busje. “Ik zag dat het kleine mannen waren en dacht: ik moet iets doen en wilde ze uit elkaar trekken. Maar dichterbij gekomen zag ik dat de ene man met een mes van ik denk wel 30 centimeter op hem instak. In z’n gezicht, in zijn nek, in zijn armen, in zijn benen, in zijn buik. Het bloed zat overal. Het was een bloedbad”, beschrijft Jeroen in Het Laatste Nieuws.

Knuppel

Jeroen pakte een stalen borstel uit zijn busje en sloeg daarmee op het achterhoofd van de verdachte. “Hij keek even om en ging daarna door met insteken op het slachtoffer. Die hoorde ik alleen maar gillen en schreeuwen in het Tigrinya. Daarna heb ik een knuppel uit mijn auto gepakt en die man een ongelooflijke klap op zijn achterhoofd gegeven.”

De verdachte achtervolgde Jeroen vervolgens tot in zijn bus. “Ik heb toen aan de andere kant de deur opengetrokken en hem opnieuw een keiharde klap met de knuppel gegeven.” Op dat moment arriveerde ook de politie.

Een ambulance bracht het slachtoffer naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ook de verdachte moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Een politiewoordvoerder laat weten dat beide mannen zullen worden aangehouden.

Het busje van Jeroen zit volledig onder het bloed. “Het lijkt wel een abattoir. Maar ik ben ongelooflijk blij dat ik wat heb gedaan, want anders was die man die op de grond lag hartstikke dood gestoken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen