Gemengde gevoelens nadat kernkabinet Engie-deal goedkeurt

Engie en de federale regering bekrachtigden de deal over de verlenging van 2 kerncentrales. Photonews

Uncategorized

Ben Weyts (N-VA): “Ondenkbaar dat scholen na paasvakantie gesloten blijven”

Anton Schelfaut

Voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is het “ondenkbaar” dat de scholen na de paasvakantie gesloten blijven. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Zondag.

Ben Weyts stapt maandag met een voorstel naar het onderwijsveld. Details wil hij nog niet geven, maar dat hij de scholen weer open wil, zal geen verrassing zijn. “Ik hoop dat we maandag een compromis vinden, maar ik heb daar alle vertrouwen in. Het onderwijsveld zit al de hele crisis op één lijn. Ons voorstel zal trouwens óók ondersteund worden door virologen.”

Het Overlegcomité van woensdag zal vervolgens de finale knoop doorhakken. “Maar ik ga ervan uit dat deze keer wél het voorstel van het onderwijsveld gerespecteerd zal worden. Tot mijn spijt is dat in het verleden niet altijd gebeurd. Waarom zijn de scholen eigenlijk gesloten? Om virologische redenen? Neen, ook Geert Molenberghs zegt dat kinderen beter in een gecontroleerde omgeving zitten. Om pedagogische redenen? Zéker niet. Het zijn vooral de meest kwetsbaren die getroffen worden.”

De minister kreeg de voorbije weken bakken kritiek omdat hij niet collegiaal zou zijn. “Moet ik dan altijd slaafs het overlegcomité volgen? Ook als ik fundamenteel niet akkoord ben?”, vraagt Weyts zich af. “En nog iets: het overlegcomité zei zélf dat het open houden van de scholen de absolute prioriteit was. Het is het overlegcomité dat plots van mening veranderd is, niet ik. Ja, ik was ontgoocheld. Mag het nog? En ja, ik wou dat even kwijt. Ik hoop dat de vrijheid van meningsuiting niet het volgende grondrecht is dat op de schop gaat.”

“Het is mijn verdomde plicht om als Onderwijsminister prioriteit te geven aan de scholen, de kinderen en de meest kwetsbaren”, besluit Weyts. “Is dat ook al fout? Ik doe dat uit overtuiging, los van elke publieke waardering.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Ben Weyts (N-VA): “Ondenkbaar dat scholen na paasvakantie gesloten blijven””

  1. Meneer Weyts als u toelaat dat de Belgisch regering uw beleid bepaalt vanuit de Wetstraat, sluit dan uw winkel. Het zal kostenbesparend zijn en dus een win-win operatie.

  2. Onderwijs is een volledige Vlaamse bevoegdheid, dus sta dan ook op uw strepen en open de scholen op 19 april en laat dat federale, niet-verkozen ministerke van Gezondheid maar rustig boos zijn. En ook Jambon moet dat op het overlegcomité duidelijk maken: “Handen af van onze bevoegdheden!”.

  3. Niet alleen Ben Weyts moet op zijn strepen staan. De Wetstraat heeft niets, maar dan ook niets , te beslissen voor het onderwijs, een gemeenschapsmaterie. Ook Jan Jambon moet van zich afbijten. Als er alleen “bij consensus” beslist kan worden , moet hij de stekker uit dat overlegcomité trekken : Vlaanderen is Vlaanderen!

  4. Ik zou eindelijk eens terug zelf over het leven van mijn kinderen kunnen en willen beslissen, want ik ben een risico patiënt, elke dag leg je het verdict op de schouders van mijn kinderen dat ze coronna kunnen meebrengen, waardoor hun papa zal sterven , jullie alle dagen mijn bloedeigen die bewuste angst op hun schouders legt, jullie over mijn kinderen hun leven beslissen en het mijne, er is al coronna in hun school geweest, beseffen jullie eigenlijk wat druk dit bracht op mijn gezin de Coronna in de school, omdat jullie te koppig zijn om de kinderen maskers te laten dragen, te testen, mijn kids dragen maskers omdat ze dit zelf willen, ze zijn echt niet verplicht!!! hierdoor scheef bekeken worden op school door ouders en sommige klasgenoten omdat ze het leven van hun vader proberen te beschermen, maar dat is iets waar jullie niet bij stil staan, mijn kids zijn veilig bij mij thuis, zijn niet te veel, lopen niet in de weg, ik Hou van mijn kinderen ondanks hun jonge leeftijd naast mijn dochters v 20 en 18 zich verantwoordelijk in het leven gedragen, niet kortzichtig zijn en rekening houden met anderen, mijn kids zijn alle vier in liefde gekozen en gekomen verwacht of niet, gelieve ons niet te laten boeten voor diegene die niet goed voor hun kinderen zorgen en mijn kinderen hun papa geen cotteraal damge te laten worden, mijn kinderen hun leven te laten verwoesten, denk eens aan de goede ouders, die wel met hun kinderen hun schoolwerk bezig zijn ea. en aub toon wat meer respect voor het leven vd gewone man in de straat die jullie rijk maken door hun slecht betaalde vergoedingen, dank u in alle respect alvast, en merci aan al die leerkrachten die te weinig merci krijgen van diegene waarvan ze het te horen krijgen.. In al wat ze doen om hun kinderen te beschermen.
    Mijn kinderen zijn ziek geworden op school door de laatste maatregelen die genomen werden door jullie beslissingen aangaande nieuwe regels op school, zware verkoudheden, ontstoken kelen enz,dank u hiervoor, voor de koude trekkende klaslokalen enz

    Met beleefde groet

    Koenraad

Plaats een reactie

Delen