BLM Plaza in Washington D.C. Foto Shutterstock

BLM Plaza in Washington D.C. Foto Shutterstock

Uncategorized

BLM-betoger: “Wanneer zijn we klaar om bloed aan onze handen te krijgen?”

Simon Segers

In Washington D.C. riep gisteren een activist op tot geweld tijdens een ‘Jail Killer Cops’-bijeenkomst op Black Lives Matter Plaza. De Amerikaanse hoofdstad was het toneel van verschillende protesten tegen politiegeweld.

De activist ontkent stellig dat het probleem van criminaliteit bij jonge zwarten onder andere bij vaderloosheid ligt. “De vader worden gedood door het systeem, er zijn mensen in de rechtzalen die 20 jaar krijgen voor een misdaad die ze niet gepleegd hebben.” Niemand onder de aanwezigen scheen enig probleem te hebben met deze aanname.

Joe Biden

De spreker vroeg de medebetogers wat ze bereid zijn te verliezen voor de revolutie. “Ik ben klaar om mijn leven te wijden aan verandering, en verandering teweeg brengen is niet altijd mooi. Dat is niet altijd vredevol. Ik veroordeel zij die plunderen niet, ik ondersteun hen zelfs. Als jullie iets in brand willen steken, doe dat dan.” Hij uitte ook weinig vertrouwen in de huidige regering: “Joe Biden gaat niets voor ons doen, hij was al vicepresident wanneer de Black Lives Matter-beweging ontstond en niets is veranderd. We zijn al een lange tijd aan het protesteren, hoe lang nog alvorens we klaar zijn om bloed aan onze handen te krijgen?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “BLM-betoger: “Wanneer zijn we klaar om bloed aan onze handen te krijgen?””

  1. Je kan er van denken wat je wil, maar deze BLM-er meent wat hij zegt. De geest is uit de fles, en het zal zeker zo’n zachtgekookt eitje als Biden niet zijn die de geest er terug zal instoppen. Veel Amerikanen zullen, te laat, inzien dat ze door deze man president te maken hun eigen ondergang ingang hebben gezet.

  2. Die mensen teren op geweld en hebben al veel bloed aan hun handen dus niks nieuws daar ! Links is de ondergang van de westerse wereld , de Afro Amerikanen zijn zelf racisten , veel Aziaten beginnen het land te verlaten want worden dagelijks bedreigt door dat volk !! En die Harris is de verantwoordelijke voor deze toestand door haar taalgebruik !!

Plaats een reactie

Delen