De Belgische brandweer. Foto Shutterstock.

De Belgische brandweer. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Bowlingzaak in Zonhoven gaat op in vuur en vlam

Ruben Notteboom

In Zonhoven is vannacht een zware brand uitgebroken in een bowlingzaak. Het vuur was zo hevig, dat er versterking moest ingeroepen worden uit andere brandweerkorpsen. De schade is immens. Het is nog niet 100% zeker hoe de brand ontstaan is, maar mogelijk begon het vuur in de technische ruimte.

Aan VRT vertelt kapitein Tom Vandormael dat “de zaal en het pand ernaast helemaal afgebrand zijn.” De vlammenzee begon rond middernacht. Onmiddellijk was er veel rook te zien. Om 8 uur ’s ochtends was de brandweer nog aan het zwoegen om alles onder controle te krijgen en de laatste “hotspots” uit te doven. Vandormael vertelt dat ze geprobeerd hebben het aanliggend pand te redden, maar dat was tevergeefs.

Hele nacht geblust

Andere korpsen stuurden versterking. Er kwamen ook extra tankwagens ter plaatse om meer bluswater te voorzien. Zo hevig was de brand. De vraag rijst nu hoe die is ontstaan. Dat is momenteel nog niet duidelijk. Wel kon de brandweer “de brandhaard lokaliseren.” Die bevond zich in de technische ruimte aan de achterkant van het gebouw. Waar is dus beantwoord, maar waarom nog niet.

De komende uren is het werk van de brandweer nog niet voltooid. Ze moeten nu nog de gebouwen, of wat er nog van over is, controleren. Daarnaast moeten de brandweermannen samen met de technische diensten alles opruimen. De ravage is ontzettend groot. Gelukkig was er tijdens de brand niemand aanwezig in het gebouw, noch in het pand ernaast. Er vielen daardoor geen gewonden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen