Christus de Verlosser in Rio de Janeiro. Foto Shutterstock

Christus de Verlosser in Rio de Janeiro. Foto Shutterstock

Uncategorized

Brazilië bouwt nieuw, gigantisch Christusbeeld

Simon Segers

In het zuidelijke stadje Encantado in Brazilië werken beeldhouwers aan het het grootste Christusbeeld van het land, groter dan ‘Christus de Verlosser’ in Rio. Het werk moet dienen als toeristische attractie, maar ook geloof inspireren.

De bouw is als sinds 2019 begonnen, maar deze week werden hoofd en armen toegevoegd. Met 43 meter lengte zal de afgewerkte sculptuur 5 meter groter zijn dan het wereldberoemde beeld dat op de berg Corcovado staat in Rio de Janeiro. Binnenin zal een lift worden geïnstalleerd die bezoekers naar een observatieplatform zal leiden. De voltooiing van het project staat gepland voor eind dit jaar.

Vader en zoon

Het nieuwe beeld heet ‘Christus de Beschermer’ en werd ontworpen door een priester. Beeldhouwers Genesio en Markus Moura, vader en zoon, realiseren de uitwerking van het project. In totaal bedraagt de kostprijs van de constructie ongeveer 300.000 euro, hoewel het project volledig gefinancieerd wordt door giften van gelovigen. Christus de Beschermer zal, wanneer afgewerkt, een van de grootste beelden van Christus in de wereld zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Brazilië bouwt nieuw, gigantisch Christusbeeld”

Plaats een reactie

Delen