Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Brussels Airlines boekt operationeel verlies van 70 miljoen euro

Wim De Smet

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines boekte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een operationeel verlies van 70 miljoen euro. De reden: het verbod op niet-essentiële reizen.

Brussels Airlines zag tijdens de eerste drie maanden 88 procent minder passagiers dan vorig jaar, toen er amper sprake was van de coronapandemie.

De maatschappij bouwt momenteel de vluchtcapaciteit op in de hoop deze zomer opnieuw meer reizigers te verwelkomen. Het bedrijf meldde eerder al dat ze van 25 bestemmingen in februari wil groeien naar 79 bestemmingen in de loop van het zomerseizoen. In dat geval komt men aan 65 procent van de capaciteit die in 2019 gehaald werd. Vanaf midden juni wil Brussels Airlines ook weer richting Noord-Amerika vliegen.

Herstructurering

Door de aangekondigde herstructurering zal de vloot met 30 procent worden ingekrompen. Ook het personeelsbestand gaat met 25 procent naar beneden. Eind vorige maand telde Brussels Airlines nog 3.065 werknemers, bijna 20 procent minder dan een jaar voordien.

Brussels Airlines maakt deel uit van de Lufthansa-groep. Die toonde zich donderdag pessimistischer over de verwachte heropleving van het vliegverkeer dit jaar. Over het volledige jaar verwacht de groep gemiddeld een aanbod van “bijna 40 procent” van het normale niveau van voor corona.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

1 gedachte over “Brussels Airlines boekt operationeel verlies van 70 miljoen euro”

Plaats een reactie

Delen