- Moment presse "Vers plus de brigades cyclistes à Bruxelles" avec le bourgmestre Philippe Close et la Secrétaire d'État Bianca Debaets - Persmoment 'Extra fietsbrigades bij Brusselse politiezones' met burgemeester Philippe Close en staatssecretaris Bianca Debaets Brussels Belgium SEPTEMBER 21 2018 pict. by Christophe Licoppe © Photo News

Uncategorized

Brusselse politie schrijft pv’s uit voor intimidatie van agente

Wannes Neukermans

De politiezone Brussel-Noord heeft twee pv’s opgesteld voor seksuele intimidatie op de openbare weg. Dat schrijft De Standaard. Ook werden verschillende mannen op de vingers getikt voor niet-strafbare opmerkingen.

De politiezone die Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node omvat, heeft de afgelopen weken twee straatoperaties gedaan om straatintimidatie tegen te gaan. De eerste operatie, een kleine maand geleden, leidde nog niet tot pv’s, maar de politie kon tijdens de tweede actie gisteren wel twee pv’s opstellen voor seksuele intimidatie op de openbare weg.

Een 26-jarige man bleef een Brusselse agente in burger om haar telefoonnummer vragen terwijl hij haar bleef volgen. Het parket van Brussel behandelt dit als een gerechtelijk dossier.

Ook was er een 41-jarige man die obscene woorden riep naar diezelfde agente. Hij stak zijn tong uit en bootste seksuele handelingen na. De man zal uitgenodigd worden voor een verhoor.

Veiligheid in openbare ruimte

Daarnaast sprak de politie ook verschillende mannen die niet-strafbare opmerkingen hadden gemaakt aan. Zij werden ter plaatse gesensibiliseerd door de politie.

Politiezone Brussel-Noord zal deze operaties voortzetten in al haar wijken. De bedoeling is om straatintimidatie tegen te gaan. “Iedere persoon moet zich rustig en veilig kunnen verplaatsen in de openbare ruimte. Daarom hebben wij dit soort operaties opgezet en zullen wij ze blijven organiseren in verschillende wijken van onze politiezone.

De lokale politie verzamelt momenteel informatie over de wijken met de grootste problemen. Daarnaast werken ze ook aan een bewustwordingsbrochure voor slachtoffers, getuigen en mogelijke daders.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen