Kristof Calvo. Foto Photonews.

Kristof Calvo. Foto Photonews.

Uncategorized

Calvo: “Vlaamse beleidsniveau is voor mij de grote teleurstelling van de coronacrisis”

/

Groen-Kamerlid Kristof Calvo is geen voorstander van meer Vlaamse bevoegdheden in de coronacrisis of andere coronamaatregelen in Vlaanderen en Wallonië. “Het Vlaamse beleidsniveau is voor mij de grote teleurstelling van de coronacrisis. Nooit was ‘zelf doen’ echt beter”, aldus Calvo op Twitter.

Vlaams minister-president Jan Jambon pleitte er vandaag in De Zevende Dag voor om de mogelijkheid te krijgen de coronamaatregelen per regio of zelfs per provincie te versoepelen, in plaats van steeds federaal. Hij deed dat omdat de vaccinatiegraad in Vlaanderen volgens hem hoger is dan in de rest van ons land en versoepelingen daardoor in Vlaanderen sneller zouden kunnen.

Kristof Calvo reageerde op Twitter op het voorstel van Jambon. Hij vindt het geen goed idee om de regio’s, en dus Vlaanderen, de bevoegdheid te geven andere coronamaatregelen te nemen. Volgens hem werkt het Vlaamse niveau niet naar behoren, en heeft de coronacrisis dat bewezen. “Het Vlaamse beleidsniveau is voor mij de grote teleurstelling van de coronacrisis”, aldus Calvo. “Nooit was ‘zelf doen’ echt beter. Vaak is het gebrekkig gebleken. Meestal was het ikkig en vijandig. Vlaams lijkt op die manier enkel nog anti-Belgisch. Zo jammer.”

“Vanuit jouw standpunt begrijp ik dat Kristof”, klinkt het in de reacties. “In Vlaanderen heeft Groen het potentieel niet om aan de macht te komen. Hier moet men niet weten van uw ideeën. Enkel federaal zijn er kansen door de grote broer. In Wallonië pakt dat blijkbaar wel. Dan zou ik ook pro-België zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Calvo: “Vlaamse beleidsniveau is voor mij de grote teleurstelling van de coronacrisis””

  1. Wel, wel, wel, windhaan Calvoke is daar weer. Zijn de Hollanders hem al beu?
    Veel bla, bla maar weinig boem, boem. Waarschijnlijk gewogen en te licht bevonden.
    Of is hij misschien teruggeroepen naar Mechelen om samen met die andere windhaan Somers uitleg te verschaffen over de vele tienduizenden euro die uit de stadskas zijn verdwenen richting oplichtster en subsidieslurpster El Ka.. Deze laatste heeft die twee
    omhooggevallen politici lelijk te kakken gezet. Eigen schuld, dikke bult.

  2. Calvo klein een ongelooflijk belachelijke opmerking. Waarom? Omdat we niet 100% mochten doen wat we wouden. En het zou nogal straf zijn dat Vlaanderen niet mag versoepelen als het in Wallonië slecht blijft gaan. Natuurlijk zijn die er tegen omdat het nog eens te meer aantoont hoe Vlaanderen en Wallonië verschillen. En dat wilt calvo klein ten alle tijden vermijden. Het wordt toch eens hoog tijd dat het volk in opstand komt.

  3. Het zwakke Vlaams beleidsniveau, eufemisme voor zwakke Jan (Jambon) en dito Vlaams Parlement en onzichtbare N-VA, tenzij in dubieuze geldtransferten naar dubieuze liberale VZW’s. Collectieve fout pleit BDW. Welnu geeft dan een sterk signaal door ontslag te nemen als burgemeester, liefst gevolgd door de betrokken schepenen.

Plaats een reactie

Delen