Capitool. Foto Shutterstock

Capitool. Foto Shutterstock

Uncategorized

Capitool in lockdown na extern veiligheidsincident

Wijnand Meeus

Het Capitool in Washington werd zojuist volledig in lockdown geplaatst na een veiligheidsincident. Een auto zou ingereden zijn op een veiligheidscontrole. Twee agenten raakten daarbij gewond.

Na melding van enkele schoten in de buurt van het Capitool besliste de politie om het gebouw in de Verenigde Staten af te sluiten. De Amerikaanse Capitol Police meldde daarop dat alle Capitol-gebouwen werden afgesloten “vanwege een externe veiligheidsdreiging”. Medewerkers kregen te horen dat ze de gebouwen niet konden betreden of verlaten en dat ze moesten wegblijven van ramen en deuren.

Momenteel is het nog onduidelijk wat er exact gebeurde. Er zou een auto ingerden zijn op een veiligheidscontrole. Hier raakten twee agenten bij gewond. De autobestuurder kon worden gearresteerd maar er iets nog niets bekend over zijn motieven. Ook zeggen getuigen dat ze schoten hebben gehoord. Ook daarrond heerst nog veel onduidelijkheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen