Hilde Crevits. Foto Photonews.

Hilde Crevits. Foto Photonews.

Uncategorized

Crevits over El Kaouakibi: “Kan niet dat je maanden afwezig kan blijven met 1 ziektebriefje”

/

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits vindt dat er maatregelen genomen moeten worden tegen het langdurige ziekteverzuim van parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat zei ze vanmiddag in de studio van VTM Nieuws. “Het kan niet dat je maanden afwezig kan blijven met één ziektebriefje.”

Voormalig Open Vld-parlementslid (nu onafhankelijk parlementslid) Sihame El Kaouakibi is al sinds oktober 2020 niet meer te bespeuren in het Vlaams parlement. Na het uitbreken van de zogenaamde ‘Sihame-gate’ raakte bekend dat El Kaouakibi op ziekteverlof ging, en dat tot minstens eind mei 2021. In de tussentijd deed ze wel publieke optredens, zoals de beruchte persconferentie met Johan Vande Lanotte, en zag ze er daar opvallend gezond uit.

Omdat El Kaouakibi weigert haar parlementszetel af te staan, blijft ze wel gewoon haar parlementair wedde opstrijken van zo’n 6.000 euro per maand. Dat roept vragen op, niet in het minst bij de bevolking maar ook bij de oppositie. Vlaams Belang startte de debatten over El Kaouakibi’s afwezigheid, en maandag zal het bureau van het Vlaams parlement zich buigen over de langdurige afwezigheid van Sihame El Kaouakibi.

Maatregelen?

In de studio van VTM Nieuws reageerde Vlaams minister van Werk Hilde Crevits op de kwestie. “Ik begrijp heel goed de verveling die daarrond ontstaan is”, zegt Crevits. “Ik vind het heel goed dat er morgen gekeken wordt naar hoe het fairder wordt. Het kan natuurlijk niet dat je zomaar maanden afwezig kan blijven met één ziektebriefje. Dus ik ga ervan uit dat er maatregelen genomen zullen worden.”

Crevits benadrukt ook dat er ook voor parlementsleden al een regeling ontstaan om bij langdurige afwezigheid een deel van het loon in te houden. “Er is al veel veranderd. Als je onvoldoende aanwezig bent, kun je een loonsvermindering krijgen. Maar we mogen niet iedereen over dezelfde kam scheren. Veel parlementsleden werken keihard, maar er moet ingegrepen worden tegen zij die het te bont maken.”

Ter info: Sihame El Kaouakibi kreeg de voorbije maanden wel degelijk haar volledige loon uitbetaald ondanks haar afwezigheid, omdat een doktersattest de regels over verminderde lonen opheft.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Crevits over El Kaouakibi: “Kan niet dat je maanden afwezig kan blijven met 1 ziektebriefje””

  1. Waarschijnlijk staat er op haar ziektebriefje dat ze de woonst mag verlaten!Te belachelijk voor woorden en nu schieten ze in actie omdat VB(ook veel te laat) de kat de bel aanbond!Het parket van Tongeren had ondertussen wel kunnen vragen haar onschendbaarheid op te heffen!

  2. Het statuut van de Vlaamse Volksvertegenwoordiger voorziet alleen een reductie van de parlementaire vergoeding en de kostenvergoeding bij ongewettigde afwezigheid.
    Ziekte is een gewettigde afwezigheid en zodus blijft de parlementaire vergoeding samen met de kostenvergoeding gewoon doorlopen.
    Er is momenteel niets voorzien in dit statuut waarbij men eventueel zou kunnen ingrijpen tegen misbruiken.
    Men zal bijgevolg het statuut van de Vlaamse Volksvertegenwoordiger moeten aanpassen.

  3. een mens kan zich afvragen hoe ze zich geamuseerd hebben bij de opstelling dat statuut : ziek zijn en ook nog je onkosten ‘meepakken’ . Alleen politici zijn zulke graaiers

  4. ik word hier ziek van …….iedere hardwerkende burger wordt hier kotsmisselijk…..onze jongeren , ouderen worden hier ziek van …zakenmensen het schaamrood op hun kop omdat ze grote budgetten naar haar hebben doorgesluist in vertrouwen om jongereninitiatieven op te richten(hier is ook het laatste nog niet over gezegd …ofwel??? ) en ze ziende blind in een val van manipulatie en bedrog en zelfverrijking zijn gestapt.…..
    Onmiddellijk onschendbaarheid van Kakabi laten opheffen en met terugwerkende kracht onterechte bedragen terugvorderen met intresten en boetes… doen ze bij het ‘gewone’ volk zoals wij ook …
    Spijtig dat de afrekening maar in 2024 komt …….de politici zoals ne Lachaert en ne Somers en GwendolRut dringen niet aan op maatregelen tegen de graaicultuur ik hoor ze momenteel nergens… ’t is er stil …. ’t komt pourtant wel uit hun midden …..ze liggen er niet wakker van ze worden elke dag rijker wij armer…..
    het ergste van al = dat het zo opvalt bij die vivaldi politiekers dat ze op ons neerzien en helemaal niet meewerken om al die frauduleuse practijken te laten stoppen……da vind ik ne moeilijk om te verteren

Plaats een reactie

Delen