Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Eigenbrakel: Tiener (16) raakt zwaargewond bij steekpartij, dader (21) opgepakt

Niels Geerinck

Zondagavond is een tiener van 16 zwaargewond geraakt bij een aanval van zijn kamergenoot. Dat meldt het parket van Waals-Brabant. De dader is opgepakt en de zaak wordt momenteel onderzocht.

De steekpartij gebeurde in het sociaal tehuis ‘L’Eglantier’ in Eigenbrakel. De lokale politie en een eenheid van het naburige Nijvel werden opgeroepen omstreeks 23.30 uur. Wat de precieze aanleiding voor de aanval was, is nog niet gekend.

Succesvolle interventie

De inspecteurs troffen zowel de dader (21) als het slachtoffer (16) aan in de kamer en kwamen succesvol tussen beide. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd, nek en borst. De tiener werd ter plaatse verzorgd door het medisch urgentieteam. Desalniettemin werd hij met levensgevaarlijke letsels afgevoerd naar het ziekenhuis. Intussen werd door de woordvoerster van het parket bevestigd dit niet langer het geval is en dat hij aan betere hand is.

Dader aangehouden en onderzoek gestart

“De dader werd aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. Hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter“, aldus de woordvoerster.

Het labo en het onderzoeksteam van de federale gerechtelijke politie hebben tot 2.30 uur ’s nachts de plaats delict onderzocht. Daar vonden ze het gebruikte wapen: een aardappelmesje met een lemmet van vijf centimeter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Eigenbrakel: Tiener (16) raakt zwaargewond bij steekpartij, dader (21) opgepakt”

Plaats een reactie

Delen