Els Ampe (Open Vld) over Annelies Verlinden: "Zo zie je hoe snel een niet verkozen minister contact met realiteit kan verliezen"

Els Ampe (Links) en Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (Rechts)

Uncategorized

Els Ampe over Annelies Verlinden: “Zo zie je hoe snel een niet verkozen minister contact met realiteit kan verliezen”

Kristof Luypaert

Open Vld Vlaams Parlementslid Els Ampe sluit zich aan bij het protest op sociale media tegen het optreden van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). In een filmpje stelt ze onomwonden dat Verlinden, nochtans in de federale regering een coalitiepartner van Open Vld, “de coronaregels overtreedt”. “Begrijpen jullie het nog?”, klinkt het scherp. “Indoorsporters moeten al maanden op kin kloppen maar de minister van Binnenlandse zaken doet het wel…”

Dat Els Ampe niet terugdeinst om haar mening te ventileren is niet nieuw. Maandagochtend doet ze dat opnieuw. Ampe richt zich in een videoboodschap tot CD&V minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Ze wijst met een beschuldigende vinger in haar richting. Verlinden had dit weekend namelijk deelgenomen aan sporttesten bij de Federale Politie. De ‘beep’-test vond binnen plaats en zonder mondmasker.

Verlinden had in haar spoor cameraploegen en fotografen en plaatste zoals gewoonlijk ook berichten over het bezoek op haar eigen sociale mediakanaal.

Els Ampe: “U lacht de mensen uit, staat u boven de wet misschien?”

“Beste vrienden, geloof het of niet, maar minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden houdt zich niet aan de coronaregels die ze ons allemaal oplegt. Ze nam deel aan een test voor kandidaat-politieagenten in een indoorhal in Gent en was daar aan het sporten zonder mondmasker. Dit terwijl onze kinderen al maanden een mondmasker moeten dragen in de turnles. Terwijl de indoorsporters al even lang op hun kin moeten kloppen.”

“Minister Verlinden, u lacht de mensen uit die hun sport willen beoefenen. Staat u boven de wet misschien? Dit is hypocriet en ongepast. En zo zie je maar hoe snel een niet verkozen minister het contact met de realiteit volledig kan verliezen. Minister Verlinden, geef de mensen de vrijheid terug die u uzelf toe-eigent. Dank U.”

Op de website van Annelies Verlinden staat een persbericht. Daarin is vermeld dat de minister “met succes de beep test heeft gelopen, de coronaveilige versie van de sportproef die kandidaat-politiemensen tijdens hun selectieprocedure afleggen.”

Screenshot van website minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

4 gedachten over “Els Ampe over Annelies Verlinden: “Zo zie je hoe snel een niet verkozen minister contact met realiteit kan verliezen””

  1. Mw. Ampe zou zich beter onthouden van commentaar op mogelijke “onwettelijkheden”. Mag ik haar eraan herinneren dat het verplicht is jaarlijks een opgave te doen van de bestuursfuncties die zij opneemt, naast haar politieke functie, en de van de vergoedingen die daaraan verbonden zijn ? Tevens weigert zij expliciet daarover uitleg te verschaffen indien dat haar gevraagd wordt. Het is gemakkelijk spreken over de splinter in andermans oog …

Plaats een reactie

Delen