(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

EU bereikt akkoord om uitstoot met 55 procent terug te dringen tegen 2030

Pieter Van Berkel

Het Europees Parlement en de Europese Raad hebben een akkoord bereikt over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030. Dan moet de uitstoot minstens 55 procent lager liggen dan in 1990.

Tegen 2050 moet de Europese Unie klimaatneutraal zijn. De Europese Commissie meldt het nieuw op Twitter. In november kwamen de EU-lidstaten nog overeen om de uitstoot met 55 procent terug te dringen. Het Europees Parlement wou aanvankelijk nog verder gaan en pleitte voor minstens 60 procent minder uitstoot.

“Ik ben zeer verheugd over het akkoord inzake de klimaatwet”, meldt Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. “Onze politieke verbintenis om tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden, is nu ook een wettelijke verbintenis. De klimaatwet zet de EU voor een generatie op een groen pad. Het is onze bindende belofte aan onze kinderen en kleinkinderen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “EU bereikt akkoord om uitstoot met 55 procent terug te dringen tegen 2030”

Plaats een reactie

Delen