Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

Europees vaccinatietempo ligt veel te laag: “onacceptabel”

Niels Geerinck

De Europese aanpak van de vaccinatiestrategie oogstte al heel wat kritiek. Maar nu komt ook het vaccinatietempo in het oog van de storm. De directeur van de Wereldgezondheisorganisatie (WHO) noemt het tempo onacceptabel traag. Hij roept op om iedere dosis die op voorraad is meteen te gebruiken. Daarnaast moet de productie in Europese lidstaten omhoog en moet de verdeling vlotter verlopen.

De Europees directeur van de WHO Hans Kluge merkt op dat de huidige vaccinatiecampagnes de burger een vals gevoel van veiligheid zouden geven. Het tempo ligt veel te laag. In alle leeftijdsgroepen zou er een toename van besmetting merkbaar zijn en dat verontrust de WHO, we moeten maximaal inzetten op vaccinatie nu. Elke voorraad moet benut worden. De leeftijdsgroep van 80-plussers heeft minder nieuwe besmettingen. Dit komt omdat mensen uit die leeftijdsgroep vaak al beide vaccins toegediend hebben gekregen. Heel wat anderen moeten nog wachten op hun vaccinatie.

Britse variant

Volgens de WHO heeft 10% van de Europese regio alvast één dosis van het vaccin gehad, 4% zou beide prikken al hebben gekregen. De regio Europa omvat naast de EU-lidstaten ook Oezbekistan en Kazachstan. De gezondheisorganisatie merkt tenslotte op dat we aan de vooravond van Pasen staan. Heel wat mensen komen omwille van religieuze festiviteiten dan vaker samen. De WHO roept dan ook op om extra waakzaam te blijven tijdens deze periode, aangezien de Britse variant nu de dominante variant is in deze regio.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen