Sammy Mahdi en Theo Francken

Sammy Mahdi en Theo Francken

Uncategorized

Francken reageert op uithaal Mahdi over afnemen recht op asiel: “Zo zwak, fake news”

/

Theo Francken heeft op Twitter gereageerd op de uithaal van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi. In een interview met De Zondag beweerde Mahdi dat Francken het recht op asiel wil afnemen en dat dit indruist tegen de mensenrechten, voormalig staatssecretaris Francken reageerde op Twitter. “De man die tegen fake news wil strijden, verspreidt er zelf.” Mahdi reageert tegenover onze redactie.

“Wat Theo Francken wil, kan gewoonweg niet”, aldus een felle Sammy Mahdi vandaag in De Zondag.“En ik druk mij voorzichtig uit. Het recht op asiel afnemen, druist in tegen alle mensenrechtenverdragen. Weet u wanneer die geschreven zijn? Vlak na Wereldoorlog II om gruwel zoals de Jodenvervolging nooit meer mee te maken. De internationale gemeenschap is toen overeen gekomen dat mensen die vluchten minstens het recht hebben om bescherming te vragen. Ik sta achter dat principe.”

In de loop van de dag reageerde Francken via sociale media op die uitspraken van zijn opvolger. “Zo zwak”, klonk het op Twitter. “De man die tegen fake news wil strijden, verspreidt er zelf. Ik wil niemand’s recht op asiel afnemen. Noch Syriërs terugsturen naar Assad. Hij weet dat ons alternatief Australisch model dat niet doet en toch blijft hij leugens verspreiden.”

In een reactie aan onze redactie ontkent Mahdi dat hij fake news verspreidt, en benadrukt hij dat het Australische model waarvoor Francken pleit wettelijk niet kan en mag. “Het Australisch model zorgt voor pushbacks”, aldus Mahdi aan PALNWS. “Je kan je de vraag stellen naar welke landen. Het is vandaag al heel moeilijk om bijvoorbeeld Egyptenaren en Tunesiërs terug te sturen, laat staan dat die landen ooit zouden overwegen om iedere migrant die in Europa toekomt op te vangen. Los van het feit dat pushbacks volgens het Europees Hof van de Rechten van de Mensen gewoon niet kunnen. Australië is Europa niet, ik werk wel aan een nieuw systeem met sterke Europese buitengrenzen waarbij mensen bij hun eerste voet op het Europees continent gescreend worden om te weten of het echt om vluchtelingen gaat.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Francken reageert op uithaal Mahdi over afnemen recht op asiel: “Zo zwak, fake news””

  1. Het recht op asiel afnemen druist in tegen alle mensenrechtenverdragen. Volledig akkoord. Maar het recht op asiel druist wel in tegen de mensenrechten. Mensenrechten gaan uit van vrijheid, dit wil zeggen elke vrijstelling van verplichtingen. Mensen verplichten asiel te verlenen is bijgevolg een aantasting van de authentieke mensenrechten. Asiel verlenen aan vluchtelingen mag dan zeer menselijk en positief zijn, het is geen mensenrecht. Wij kunnen niet alle vluchtelingen van de wereld ontvangen. Daarom moet het asielrecht beperkt worden.

  2. Als “we” (Europeanen en Vlamingen in de eerste plaats) de Vluchtelingenverdragen en de Europese asielwetgeving niet van ons afschudden, dan zijn we een vogel voor de kat. Dat ze weten dat ik het gezegd heb.

  3. Humane principes zijn mooi. Wanneer die alleen door Europa moeten erkend worden, tekenen we onze ondergang. Niet dat ik iets nieuws vertel, want der Untergang is al een tijd geleden begonnen. We werden met spoed overklast door eerst de VS, daarna de Chinezen. Maar: Wat zijn we lief geweest.

  4. Sammy Mahdi gooit zijn masker af. Arabisch nationalist/moslim zal hij proberen via een open grenzenbeleid kiezers te ronselen in Afrika en het Midden-Oosten. De boodschap is duidelijk emigreer naar Vlaanderen via de asielkanalen en bouw mee aan het toekomstige kalifaat.

  5. Sammy Mahdi moet correct zijn, zeker al minister van een regering die door een overgrote meerderheid van de Vlamingen niet gewenst noch verkozen is. Dankzij een ondemocratisch Belgisch wetssysteem kon dit wandgedrocht van de huidige coalitie tot stand komen. Mede dankzij alweer het Vlaamse verraad van OVLD, die vroeger een andere naam had, namelijk PVV, alias ” Pest Voor Vlaanderen”! Deze partij moet dus in niks onderdoen voor de vroegere PVV.

  6. Dat Mahdi de mensenrechten (of wat hij als dusdanig beschouwt) maar gaat verdedigen in zijn thuisland Irak, daar worden ze elke dag op grote schaal geschonden. Duidelijk is alweer dat CD&V de bescherming van criminele vreemdelingen enthousiast op zich neemt. De bescherming van de autochtone bevolking is bijzaak.

  7. Juist gezegd wij reden die vluchtelingen en maken België zo kapot en failliet en kunnen wij binnenkort vluchten, ze denken dat wij dom zijn, een land is er in oorlog Syrië en een paar landen is er boel een deel van het volk is in opstand. Maar de meeste vluchtelingen komen uit andere landen 80% waar geen oorlog is en het zijn allemaal jongen gaste die komen om dat ze geld krijgen voor niets te doen op onze kosten leven. Zelfs terroristen zijn hier een stuk of 40 heb ik gelezen. Hello de heren Ministers het volk wil dat niet, het Belgische volk heeft ook moeten werken tot zijn pensioen en voor zijn loon voor te kunnen een fatsoenlijk leven Leiden .als wij zien sins 2015 jaarlijks duizende zo gezegd vluchtelingen hier jaarlijks binnen komen en op onze kosten leven dat willen wij niet ,alleen oorlog vluchtelingen en de anderen profiteurs terug van waar ze komen 🙄

  8. @Hugo Vanerps. Met de Verdragen van de mensenrechten is het gelijk met de Heilige schriften: een bestaan verschillende versies. De vraag die we ons kunnen stellen is eenvoudig: Is het normaal dat regeringen zulke verdragen ratificeren zonder een democratisch referendum? Ik ga alleszins niet akkoord om asiel te verlenen aan gecamoufleerde immigraties van volkeren afkomstig buiten Europa. Die cultureel, etnisch, taalkundig, politiek en religieus geen band hebben met ons land. In België weigeren de totalitaire (beleids-) partijen referenda te organiseren over gevoelige kwesties die gans de bevolking aanbelangen. Dit is pas een schending van de Mensen- en burgerrechten. Hiermede sluit ik niet uit om mensen in nood buiten Europa materiële hulp te bieden. Cruciaal om effect te hebben zou de UNO/EU de wapenhandel met landen die oorlog voeren moeten verbieden. Hallo FN Herstal en de Parti socialiste […]
    Info: Fabrique Nationale de Herstal (FN) is een producent van vuurwapens. De hoofdvestiging bevindt zich in Herstal (België), nabij Luik. Sinds 1997 is het bedrijf volledig eigendom van het Waals Gewest .FN is ook de eigenaar van twee Amerikaanse wapenproducenten Browning Arms Company en Winchester Repeating Arms Company. In de Verenigde Staten heeft FN Herstal een productieafdeling in Columbia (South Carolina) (FN Manufacturing) en een verkoops- en marketingafdeling in McLean (Virginia) (FNH USA), nabij Washington D.C.Het Waals Gewest is sinds 1997 voor 100% eigenaar en heeft de aandelen ondergebracht bij haar participatiemaatschappij Sogepa, de Société Wallone de Gestion et de Participations.

Plaats een reactie

Delen