Macron. Foto Shutterstock.

Macron. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Frankrijk roept landgenoten op om Pakistan te verlaten

Wijnand Meeus

De Franse ambassade in Pakistan heeft aan alle landgenoten opgeroepen om het land tijdelijk te verlaten. Volgens de ambassade heerst er een ernstige dreiging van Islamitische extremisten. Die extremisten houden al enkele maanden anti-Franse protesten nadat Frans president Macron het uitdrukkelijk heeft opgenomen voor het recht van een Frans tijdschrift om spotprenten van de profeet Mohammed te publiceren. 

De spotprenten worden door de moslims als beledigend en godslasterlijk gezien. Door de dreiging van de anti-Franse protesten werd vorige week de invloedrijke extremistische splinterpartij, de Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), verboden. TLP-leider Saad Rizvi had daarnaast opgeroepen de Franse ambassadeur uit te wijzen. Bij de rellen die daarop volgden kwamen twee agenten om het leven.

De ambassade roept nu alle Fransen aan om het land tijdelijk te verlaten. Ook de Franse ondernemingen werden geadviseerd de activiteiten in Pakistan tijdelijk stil te leggen. Volgens de ambassade zal het vertrek uit het land geregeld worden met commerciële luchtvaartmaatschappijen.

Blasfemie en de spotprenten zijn een stokpaardje van de zes jaar oude TLP die geen zetels in het nationale parlement heeft. In 2018 ging de TLP-aanhang massaal de straat op om te betogen tegen de spotprententekenwedstrijd van de Nederlandse PVV-leider Geert Wilders.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Frankrijk roept landgenoten op om Pakistan te verlaten”

  1. Stuur Hank Azaria eens langs om verontschuldigingen aan te bieden, hij ging zich bij iedere Indiër persoonlijk verontschuldigen en Pakistan is toch niet zo ver uit de buurt.

Plaats een reactie

Delen