De Franse premier Jean Castex - Foto: Shutterstock

De Franse premier Jean Castex - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Franse antiterreurwetgeving wordt aangescherpt

Niels Geerinck

De Franse overheid heeft vandaag laten weten dat ze ontwikkeling van de antiterreurwetgeving zullen versnellen en aanscherpen. De dreiging van terreur blijft in Frankrijk steeds toenemen. Dat meldt de Franse premier Jean Castex , hij zat vandaag samen met de Franse president Emmanuel Macron.

“Met het oog op deze ernstige bedreiging, moeten we de staat en justitie uitrusten met versterkte middelen”, zo liet Castex weten. De daders van de recente terreuraanslagen zoals de onthoofding van een leerkracht of de moord op een agent laatstleden, waren allemaal onbekenden voor de Franse autoriteiten.

Het ontwerpen van deze antiterreurwetgeving kwam daardoor in een stroomversnelling. Zo wil men terreurverdachten meer op de voet volgen via internet en ook de observatie van mensen die voor terreurmisdrijven in de gevangenis zaten verlengen. De Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin gaf ook aan dat ze volop zullen inzetten op het navolgen en het in kaart brengen van de technologie die de terroristen gebruiken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Franse antiterreurwetgeving wordt aangescherpt”

Plaats een reactie

Delen