De Vooruit - Foto De Vooruit

De Vooruit - Foto De Vooruit

Uncategorized

Gebouw van De Vooruit blijft ook in de toekomst De Vooruit heten

Wim De Smet

Het statige gebouw van De Vooruit in Gent behoudt zijn naam. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie. Het kunstencentrum krijgt wel een nieuwe naam.

Het kunstencentrum De Vooruit trok enkele weken geleden op zoek naar een nieuwe naam omdat de historische naam ‘Vooruit’ ook de nieuwe werd van de socialistische partij sp.a. Maar de naamswijziging lokte bij heel wat trouwe bezoekers verontwaardigde reacties uit. Uiteindelijk besliste de beheerraad van De Vooruit dan toch om de traditionele naam te behouden, maar dan wel alleen voor het gebouw zelf.

Het kunstencentrum, dat onderdak heeft in De Vooruit, zal wel een nieuwe naam krijgen. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer die nieuwe naam gekozen of gecommuniceerd wordt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

3 gedachten over “Gebouw van De Vooruit blijft ook in de toekomst De Vooruit heten”

  1. Conner Rousseau beweert dat het kunstencentrum de naam Vooruit kan behouden. Vermits het conflict beslecht is met een dading kan dit zonder terugbetaling van het in de dading overeengekomen bedrag.

  2. De Vooruit voorzitter heeft ‘vooruit’ voor altijd besmet met boertige hubris. Het minachtend toe-eigenen van wat iemand anders’ eigendom is tekent de heer Rousseau ten voeten uit. Het kunstencentrum kiest best als naam ‘De Voorruit’. Dit kan staan voor een open blik op de wereld en de mensen in de wereld.

Plaats een reactie

Delen