Athene. Foto Shutterstock

Athene. Foto Shutterstock

Uncategorized

Griekenland zet vervroegd deuren open voor EU-toeristen

Wijnand Meeus

Griekenland schrapt de verplichte week quarantaine die toeristen moeten opvolgen na aankomst voor burgers van de Europese Unie. Voorheen bepaalde het land al de deuren te openen in mei. Maar die data wordt nu vervroegd.

De toeristische sector is een van de belangrijkste sectoren voor de economie in Griekenland. Vooreerst was de versoepeling van de maatregel gepland op 14 mei. Maar die datum die het makkelijker maakt voor buitenlandse toeristen wordt nu vervroegd.

Vakantiegangers uit Europese landen moeten straks wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten ingeënt zijn tegen het coronavirus of een negatieve coronatestuitslag laten zien. Ook willen de autoriteiten steekproefsgewijs reizigers gaan testen. 

Naast burgers uit de Europese Unie zullen ook toeristen uit Israël, Servië, de Verenigde Arabische Emiraten,  het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten toegelaten worden onder dezelfde voorwaarden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Griekenland zet vervroegd deuren open voor EU-toeristen”

Plaats een reactie

Delen