Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Jambon hoopt op zomerevenementen met hoge bezoekersaantallen

Wijnand Meeus

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hoopt dat het overlegcomité van 11 mei de beslissing zal maken om grotere bezoekersaantallen toe te laten op evenementen in de zomer. “Ik hoop de fronten daarover in beweging te krijgen”, klonk het vandaag in het Vlaams Parlement.

Op het afgelopen overlegcomité liepen de standpunten rond de zomerevenementen sterk uiteen. Enkel voor de maanden mei en juni werd er een regeling overeengekomen. De beslissing voor de zomermaanden werd opgeschoven naar het eerstvolgende overlegcomité.

Voor de Vlaamse regering is het voorstel van een maximaal aantal bezoekers van 2.500 personen te streng. Volgens Jambon is die limiet  te veel vastgelegd met de actuele situatie in het achterhoofd. Ze zou ook “niet rendabel” zijn voor de betrokken sectoren. “We hebben dan maar gezegd dat we liever geen beslissing wilden dan een beslissing waarvan de sector zou zeggen: ‘boeken toe'”, aldus Jambon.

Indien de corona- en de vaccinatiecijfers de komende twee weken gunstig evolueren zal het overlegcomité van 11 mei waarschijnlijk de bezoekersaantallen toch verhogen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Jambon hoopt op zomerevenementen met hoge bezoekersaantallen”

Plaats een reactie

Delen