illustratie

Uncategorized

Jongeren vallen man met beperking aan

Wannes Neukermans

Kevin, een 29-jarige jongeman uit Lommel met een mentale beperking, is dinsdagmiddag aangevallen in het Barrierspark in Lommel. Een groepje van een zevental minderjarige jongeren werd meegenomen voor verhoor naar het commissariaat.

Ondanks zijn verstandelijke beperking gaat Kevin meerdere keren per week naar het park met zijn gocart. Daar gaat hij zwerfvuil rapen: vol enthousiasme is hij een echte “Mooimaker”. “Hij heeft aan zijn gocart een karretje waar hij die zakken met verzamelde zwerfvuil kan opzetten”, zegt mama Paula aan Radio 2 Limburg. “Een groepje tieners moeten hem hebben uitgedaagd door in de laadbak van zijn gocart te gaan zitten en staan, en toen hij daar een opmerking over maakte, zijn ze hem beginnen slaan. Hij heeft een vuistslag gehad op zijn oog, is daarbij op z’n hoofd gevallen, heeft hij eventjes het bewustzijn verloren. Vervolgens is hij nog verschillende keren in z’n ribbenkast gestampt.”

Beseft goed wat er gebeurd is

Drie andere kinderen brachten Kevin naar huis. Zijn moeder ging van daaruit onmiddellijk door naar het ziekenhuis: “Het gaat niet goed met hem, hij heeft een barst in z’n oogkas, een barst in zijn bovenkaak, een hersenschudding en zijn rechteroog is volledig dicht”, zegt Paula. Alhoewel hij een beperking heeft beseft Kevin goed wat er gebeurd is: “Mentaal is hij wel vier à vijf jaar oud, maar hij heeft nu toch schrik en hij wil dat ik bij hem blijf. Ik ga kijken wat de specialist zegt, want als het volgende week nog zo erg is, dan ga ik ook niet terug naar school kunnen. Ik geef ook les aan kinderen met een beperking en dat gaat nu echt niet.”

Kevin begint nu aan een herstelproces van minstens zes weken. “Hij krijgt nu enkele weken vloeibaar voedsel, want als hij zou knabbelen kunnen zijn tanden uitvallen, en nu is er nog een kans dat ze terug vastgroeien”. Paula gaat vandaag klacht indienen bij de Lommelse politie. Die onderzoekt het voorval en nam al een groepje van een zevental jongeren mee voor verhoor.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Jongeren vallen man met beperking aan”

  1. Ik vraag mij dikwijls af waar zo’n mensen die het lef hebben om zoiets te doen, met hun verstand zitten.
    Zijn die dan zo gefrustreerd dat die zelfs zo iemand die het al heel moeilijk heeft om die dan nog een hoop ellende en miserie erbij te geven. Of zijn die daders dan zo laf dat ze iemand als Kevin aanpakken dat ze een normaal vitale man en dezelfde aantallen niet durven aanpakken. Ik hoop dat de daders echt heel zwaar gestraft worden.

  2. Totaal geen respect voor niets of niemand. Echte straffen zouden hier niet misstaan voor wat deze zeven helden presteerden, en de ziekhuiskosten laten betalen door de ouders zodat ook zij kunnen meemaken wat hun lieverdjes hebben aangericht. Ik wens het beste aan het slachtoffer en sterkte aan de ouders, en zeker nu in deze hopeloze tijden………..

Plaats een reactie

Delen