Kappersfederatie hekelt "chantage" van Horeca Vlaanderen

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Kappersfederatie hekelt “chantage” van Horeca Vlaanderen

Anton Schelfaut

De nationale kappersfederatie Febelhair reageert misnoegd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei gisteren dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. “Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage”, repliceert Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts.

https://redactie.palnws.be/2021/04/coronacommissaris-stel-heropening-horeca-uit-naar-midden-mei/

Coronacommissaris Pedro Facon zal het Overlegcomité – dat zich woensdag buigt over de coronamaatregelen – adviseren om de heropening van de horeca uit te stellen naar midden mei. “We kunnen nu beter niet te snel gaan”, zegt hij dit weekend in een interview met De Tijd. Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe ziet dat anders. Volgens hem kan er geen sprake zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag.

Febelhair vindt niet dat het aan Horeca Vlaanderen is om te beslissen over andere sectoren. “Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage”, aldus voorzitter Charles-Antoine Huybrechts in Het Laatste Nieuws. “De kapperssector heeft het al moeilijk genoeg en voor Febelhair is er dan ook geen twijfel mogelijk. De onterechte sluiting moet dringend ongedaan worden gemaakt. Op 26 april moeten de kapsalons hoe dan ook opnieuw open. Er is geen enkel bewijs dat de kappers verantwoordelijk zijn voor het stijgend aantal besmettingen.”

“Met de actie “My Safe Salon” heeft Febelhair de kappers maximaal gemobiliseerd om de coronamaatregelen strikt op te volgen. Uit de controles van de FOD Volksgezondheid en de FOD Economie is gebleken dat onze kappers voorbeeldige leerlingen zijn. Onder geen enkel beding wensen wij de speelbal van Horeca Vlaanderen te zijn”, besluit Febelhair.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen