Paul Magnette & Alexander De Croo (Photonews)

Paul Magnette & Alexander De Croo (Photonews)

Uncategorized

Magnette: “Het is game over voor de werkgevers”

Pieter Van Berkel

PS-voorzitter Paul Magnette spreekt forse taal aan de vooravond van 1 mei. “Nu wij weer in de regering zitten, is het game over voor de werkgevers”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

De federale regering staat onder spanning door de discussie over het loonoverleg. De vakbonden willen meer dan 0,4 procent loonopslag bovenop de index, zeker in bedrijven die het beter deden tijdens de coronacrisis. Zij worden daarbij gesteund door linkse partijen in de regering-De Croo, zoals de PS van Paul Magnette, die daarmee lijnrecht tegenover de liberalen in de regering komt te staan.

Magnette: “Game over”

“Het is geen echte crisis, hooguit wat spanningen”, zegt Magnette in een interview met Het Nieuwsblad. “We wisten allemaal dat dit een moeilijk dossier zou zijn. Ook tijdens de regeringsvorming hebben we lang gediscussieerd over de loonwet: wij wilden die wijzigen, omdat die het voor de sociale partners gewoon onmogelijk maakt om nog loonakkoorden te sluiten. De feiten geven ons nu gelijk.”

“Die wet is perfect voor de werk­gevers, die van de regering-Michel ­álles kregen: een tax shift, minder vennootschapsbelasting, minder ­sociale bijdragen, een indexsprong”, klinkt het. “Nu wij weer in de regering zitten, is het voor hen game over. Maar die wet wijzigen is niet evident, omdat die wet ook de automatische indexering van de lonen regelt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Magnette: “Het is game over voor de werkgevers””

  1. Dit heerschap schijnt uit het oog te verliezen dat werkgevers de grootste sociale bijdrage leveren in onze maatschappij.
    Zij voorzien de mensen van werk, betalen lonen, vakantiegelden, eindejaarspremie, betalen ziekteverzuim …
    Als zoon van zelfstandig ouders (bakkerij) heb ik mijn ganse actieve loopbaan werknemer geweest, en ken de beide zijden van de medaille.
    Ik stel voor dat dit heerschap en Connerke gewoon een bedrijf starten en uit het vet betaalde politieke circuit stappen.

  2. Veel Bla-Bla en weinig ‘Boum Boum’ zou Mieke Vogels zeggen. Wat wil je met de steeds heter wordende adem van PTB-PVDA in de nek en 1 mei in het vooruitzicht. Benieuwd wat er met de loonwet van 2017 zal gebeuren. Misschien houdt ook Conner zijn hart vast voor 2024 en het resultaat van PVDA.

  3. Wat zouden Rousseau en Magnette zeggen indien pakweg Fernand Huts Katoen Natie opdoekte?Ca 3000 mensen op straat met alle gevolgen vandien.Men heeft het steeds over het populistische discours van rechts.Linkspopulisme met de hete adem van de communisten in de nek op de vooravond van 1 mei scoort natuurlijk goed bij de achterban.Trouwens hoeveel jobs hebben Rousseau en Magnette reeds eigenhandig gecreeërd?

  4. Onze Magnette wil blijkbaar de Vlaamse economie even dood maken als die van Wallonië. Hij vergeet daarbij wel de noord-zuid geldstromen die dan zullen opdrogen. In Wallonië zullen we weer gaan naar vooroorlogse toestanden. Ik had altijd gehoord dat hij een intelligent man was (onder politici dan wel).

Plaats een reactie

Delen