Marc Van Ranst (Photonews)

Marc Van Ranst (Photonews)

Uncategorized

Marc Van Ranst: “Nul compassie met feestvierders”

Pieter Van Berkel

Viroloog Marc Van Ranst heeft “nul compassie” met feestende jongeren op lockdownfeestjes. Dat zegt hij in een interview met Knack.

Het afgelopen weekend vonden tal van lockdownfeestjes plaats op verschillende plaatsen in België. Van Ranst heeft naar eigen zeggen “nul compassie” met feestende jongeren. “Je kan heel veel dingen doen”, zegt de viroloog. “Je kan buiten sporten, je kan fietsen tot je een ons weegt, je kan naar musea gaan. Feesten en fuiven, het spijt me, maar dat gaat nu niet.”

“Onfortuinlijk”

Het voorval van de 21-jarige man die in Antwerpen uit een hotelraam probeerde te ontsnappen en daarbij overleed, noemt Van Ranst “onfortuinlijk”.

“Het overlijden van die jongeman is uiteraard bijzonder tragisch voor de ouders en vrienden, en dat verdient enkel sereniteit”, zo verduidelijkte Van Ranst zijn uitspraak op Twitter. “De ‘nul compassie’ refereerde naar de nultolerantie voor lockdownfeestjes. Er bestaan geen extra privileges voor diegenen die feestjes organiseren.”

“Nieuwste rage is Marc Van Ranst opbellen vanop zo’n feestje”

Hij blijft pleiten voor “nultolerantie” voor dergelijke feestjes. “Er gebeuren vandaag trouwens veel meer feestjes dan we denken”, aldus Van Ranst. “De nieuwste rage is Marc Van Ranst opbellen vanop zo’n feestje. Afgelopen nacht gebeurde dat acht keer. Plezant, hoor.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

16 gedachten over “Marc Van Ranst: “Nul compassie met feestvierders””

  1. Van Ranst toch, natuurlijk had die jonge man niet uit het raam moeten proberen te klimmen, maar nul compassie, wat moeten de ouders en vrienden van U wel denken mijnheer Van Ranst ?

  2. Kan Van Ranst die telefoon niet ‘off the hook’ gooien, en er eentje bijkopen waarvan hij het nummer alleen aan naaste familie geeft i.v.m. noodgevallen? Wat mij betreft heeft de communistisch totalitaire viroloog niets maar dan ook niets met hoe ik mijn vrije tijd invul te maken. Het wordt steeds gekker met die kerel.

  3. Die vent is compleet de pedalen kwijt !Wat een ongeloofwaardige kwal is me dat ! Stel u even voor dat bv een B De Wever , of erger een T. Van Grieken zoiets zouden zeggen ! De journaals , de Terzakes , de Afspraakjes en de gazetten zouden ontploffen in heilige verontwaardiging .

  4. Van Ranst vergist zich nooit, dat zijn de anderen. Zowel de Chatham speech als de Walraeve studie lezen als textbook “how to deceive a population and its dumb government”. Enkel het virologisch machtsdenken telt.

  5. Een bouwvakker staat op de werf, een I.T. er zit aan zijn scherm. Moet een viroloog i.p.v. continu in alle studio’s te zitten en interviews voor HLN, Knack, De morgen en noem maar op te geven niet in zijn LABO zitten?? Knap gedaan Marc, op de kap van een verongelukte jongen weeral in de belangstelling staan.

  6. Ik heb vanochtend, toen ik het artikel las, even overwogen om klacht neer te leggen bij de Orde der Artsen. Hetgeen Van Ranst daar verkondigt druist volledig in tegen de deontologische code en is een schending van de eer en de waardigheid van het beroep. Maar dit zou deze narcist weer extra in de belangstelling zetten en dus vond ik het sop de kool niet waard.

  7. Die ‘deontologische code’ is beetje een fabeltje. In DS van zaterdag staat interessant artikel over MVR’s geplande mediacampagne. Yep, dit is een geplande campagne voor geld of stemmen, is de vraag …

  8. Wij hebben ooit problemen gekend in het Davidsfonds. November 1973 hield het in de Grote Aula te Leuven haar kongres. Het beleefde een orgelpunt aan pesterijen en georganizeerde obstruktie. De jonge man
    die de progressieve onverdraagzaamheid leidde noemde Van Ranst, zelf een lid van het Nationaal Bestuur.
    De bedoeling van die herrie? Na een eerdere verkiezingsnederlaag in het bestuur hoopte hij na dit kongres terug met meer manschappen in het Nationaal Bestuur en de Raad van Beheer te komen. Familie van onze Marc, de viroloog?

  9. die heeft met iedereen ruzie, en heel lange tenen !! waarom geen privé nummer dan word hij niet meer lastig gevallen ! Ik denk dat hij dat niet wilt want staat graag in de belangstelling , en deze pandemie is voor hem een godsgeschenk en zit zo dagelijks in de tv studio’s !!

  10. De media zou Van Ranst volledig moeten negeren. Er is duidelijk iets mis met die man. Een echte wetenschapper zou zich meer moeten bezig houden met zijn domein. Ik merk dat veel van zijn sectorgenoten niet zo Covid-19 veilig werken. Velen zijn streng voor een ander maar niet voor zichzelf.

  11. MVR beweert dat lockdownfeestjes helemaal niet kunnen; dit is hetzelfde als door de overheid bepaald. Men hoeft niet op hem te schieten, hij maakt slechts gebruik van het podium dat de media hem al te rijkelijk biedenl.Hij zou wel gek zijn om daarvan geen gebrui te maken om zo zijn mengsel van ideetjes met prietpraat, aan de man te brengen. De kijkers hebben sinds vorig jaar reeds volle 7 uur het genoegen gehad, om zijn nieuwsshows op TV te bewonderen. Werp geen stenen naar die arme man. Wie gebruikt en verbruikt hem, waarom, en met welk democratisch recht ?

Plaats een reactie

Delen