Een foto met fakkels. Foto Shutterstock.

Een foto met fakkels. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Mars tegen coronamaatregels zorgt voor ophef in Geel

Ruben Notteboom

Een mars tegen de coronamaatregels in Geel zorgt voor ophef. De reden? Omdat men de coronamaatregels niet naleefde. De fakkeltocht was toegestaan, maar men respecteerde de voorwaarden niet. Honderden deelnemers stonden dicht bij elkaar zonder mondmasker.

De politie stelde daarom een proces-verbaal op. De deelnemers moesten verplicht in groepjes van maximum vier personen lopen en een mondmasker dragen. Dat gebeurde niet. Eén grote mars van een honderden mensen marcheerde door de straten in protest tegen de maatregels.

Een mars tegen coronamaatregels ‘waar men de coronamaatregels niet respecteerde’

De initiatiefnemer van deze protestmars was een beweging genaamd Re-Start Life. De beweging is ontevreden met hoe de huidige regering de coronamaatregels aanpakt. Op Facebook plaatsten ze een oproep voor een “serene wandeling met respect voor de regels en ordediensten.”

De organisatie schreef dat het geen manifestatie of betoging was. Borden en megafoons waren niet toegelaten. Daarnaast moest men respect hebben voor de lokale regels en omgeving. De tocht was ook, naar eigen zeggen, een solidariteitsmars voor alle getroffen sectoren die door de coronamaatregels het hoofd moeilijk boven water kunnen houden. Niet iedereen was echter blij met de optocht. Sommigen vinden het absoluut niet kunnen omdat er al veel te veel mensen gestorven zijn. Anderen steunen de actie dan weer wel.

Toegestaan onder voorwaarden

De vraag rijst nu of het echt zo onverwachts is dat een mars tegen coronamaatregels het niet nauw neemt met diezelfde coronamaatregels. Er werd wel opgeroepen ze te respecteren, maar de mensen die aanwezig waren zijn er uiteraard tegen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen