Biden in 9/11-toespraak: "Eenheid is de kracht van de VS"

Amerikaans president Joe Biden. Photo News

Uncategorized

Na fikse kritiek: Biden zal toch meer erkende vluchtelingen toelaten in de VS

Anton Schelfaut

Gisteren kondigde de regering van president Joe Biden aan dat het maximumaantal vluchtelingen dat jaarlijks de VS binnen mag niet zal veranderen. Dat blijft op 15.000, het maximum dat zijn voorganger Donald Trump had bepaald. Biden beloofde twee maanden geleden dit jaar meer dan 60.000 vluchtelingen te zullen verwelkomen.

Het plafond van 15.000 vluchtelingen is ook dit jaar “gerechtvaardigd uit humanitaire overwegingen” en “in het nationaal belang”. Zo stond gisteren te lezen in het noodbesluit van president Joe Biden.

Die aankondiging leverde de regering-Biden fikse kritiek op, zowel van mensenrechtenactivisten als vanuit zijn eigen Democratische partij. Het linkse Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez uit New York noemde het een voortzetting van het “racistische, xenofobe beleid van de regering Trump”.

Verwarring

Na alle kritiek kwam Jen Psaki, de woordvoerder van het Witte Huis, snel met een verduidelijking. Volgens haar was de richtlijn van de president “onderwerp van enige verwarring”. Het “gedecimeerde programma voor de toelating van vluchtelingen dat we hebben geërfd” van de regering-Trump zou ervoor zorgen dat de limiet niet zo snel verhoogd kan worden.

Twee maanden geleden beloofde Biden in het Congres dat hij de limiet zou optrekken tot 62.500, maar dat noemt Psaki nu “onwaarschijnlijk”. Ze belooft wel dat volgende maand een nieuw, hoger maximumaantal vluchtelingen zal worden aangekondigd.

Momenteel proberen elke maand tienduizenden migranten vanuit Latijns-Amerika de grens over te steken. Daarom wil president Biden niet al te gastvrij lijken voor vluchtelingen. Dat meldt een Amerikaanse regeringsfunctionaris aan persagentschap Reuters.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Na fikse kritiek: Biden zal toch meer erkende vluchtelingen toelaten in de VS”

  1. Dat komt ervan als die linkse woke clan hem gebruikt als interim president , Nu dat Trump weg is geen corona doden en besmettingen meer in de VS de pandemie is daar nu ineens verdwenen volgens de corrupte partij media in Vlaanderen !! Biden wat een zielige persoon is dat echt een marionet van links en het establishment !! kan zelfs niet meer de trap op zielig man !!

  2. De bestorming van het capitool werd door de linkse hysterische media afgedaan als een staatsgreep!Ook de (extreem)linkse Democraten stapten mee in dit verhaal.Hier werden we door de rode staatsmedia (VRT,kranten…)dagelijks gehersenspoeld.Wat men uit oog verliest is dat er momenteel een marionet als president werd geïnstalleerd in de VS en de linkse liberale globalisten in België en de EU zijn euforisch!De echte machthebbers in de VS zijn de Clinton clan,Pelosi en natuurlijk Kamala Harris.Zonder een staatsgreep,maar met kiezersbedrog zit er in de VS een regering in het zadel die het land nog meer zal verdelen.Kiezers die voor Biden hebben gekozen beginnen te beseffen dat ze erin zijn geluisd!De VP is een vrouw die overal racisme ziet en haat de blanken.Het enigste waarop deze bende zit te wachten is dat hun handpop zijn nek breekt als hij nogmaals de trap van Air Force One opstrompeld!Daarna is het hek van de dam.De Democratische machthebbers zijn overal oorlog aan het stoken en bemoeien zich met de interne keuken van soevereine landen.Ik hoop dat ze zich realiseren dat er in Rusland en China presidenten aan de macht zijn die zich niet zo maar laten intimideren en hun landen militair op de kaart hebben gezet.Amerika gaat in dezer zijn hand ferm overspelen.De EU is met zijn naïef pascifisme een vogel voor de kat.De NAVO komt naar de buitenwereld over als één blok maar is hopeloos verdeeld.De spanningen tussen Griekenland en Turkije zijn hiervan een duidelijk voorbeeld.In Oekraïne zou de NAVO wel eens ferm op zijn bek kunnen gaan!

Plaats een reactie

Delen