Onderzoeksinstituut UCL verwacht 33.000 nieuwe jobs in 2021

Foto illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Onderzoeksinstituut UCL verwacht 33.000 nieuwe jobs in 2021

Kristof Luypaert

Ires, het onderzoeksinstituut voor economisch en sociaal onderzoek van de UCLouvain, verwacht dat er dit jaar 33.000 jobs zullen bijkomen. Een “gematigde groei”, zo blijkt donderdag uit de vooruitzichten van het onderzoeksinstituut. Het aantal werkzoekenden zou toenemen met 7.300 personen.

Ires verwacht voor 2021 een economische groei van 4,9 procent voor ons land. Het afgelopen jaar kende de Belgische economie een krimp van 6,3 procent, van een volledig herstel is dus nog geen sprake.

Ook andere instellingen zoals de Nationale Bank en de Europese Commissie verwachten dat de Belgische economie pas ten vroegste midden 2022 de coronaklap zal hebben verwerkt.

De groeivooruitzichten van Ires liggen wel hoger dan die van andere instellingen zoals de Nationale Bank en de Commissie. Een belangrijke voorwaarde voor die prognose is dat de coronamaatregelen tijdelijk zijn en de vaccinatiecampagne versnelt. In het tweede kwartaal merkt Ires alvast een groeivertraging op.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Onderzoeksinstituut UCL verwacht 33.000 nieuwe jobs in 2021”

Plaats een reactie

Delen