In enkele dossiers gelinkt aan het dossier Sky ECC bevestigde de raadkamer in Antwerpen vandaag twee aanhoudingen. Het gaat om een medewerkster van een havenbedrijf en een medewerkster van stad Antwerpen.

Douane controleert container in Haven Van Antwerpen. Photonews.

Uncategorized

Opnieuw vier aanhoudingen in dossier Sky ECC: ook medewerkster Stad Antwerpen en FOD Financiën betrokken

Kristof Luypaert

In enkele dossiers gelinkt aan het dossier Sky ECC bevestigde de raadkamer in Antwerpen vandaag twee aanhoudingen. Het gaat om een medewerkster van een havenbedrijf en een medewerkster van stad Antwerpen.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die het gerecht ervan verdenkt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Dankzij die informatie komen er ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

Er zijn intussen nog vier mensen aangehouden die in databanken opzoekingen deden of als tussenpersoon fungeerden.

Het gaat onder meer om een vrouw van 26 uit Antwerpen die bij een havenbedrijf werkt. Een 34-jarige man uit Elsene lijkt als tussenpersoon te fungeren. Daarnaast is er ook een 41-jarige vrouw uit Antwerpen die bij FOD Financiën werkt en een 26-jarige medewerkster van stad Antwerpen.

Opzoekingen tegen betaling

De drie vrouwen zouden mogelijks tegen betalingen opzoekingen hebben gedaan. Ze zouden informatie uit het rijksregister of in databanken waar ze toegang tot hadden hebben gedeeld.

Vandaag zijn twee aanhoudingen bevestigd door de raadkamer. Voor de medewerkster van de stad besliste de raadkamer om het verloop van de aanhouding verder onder elektronisch toezicht te laten verlopen, maar daar gaat het openbaar ministerie tegen in beroep. De aanhouding van de man is op 30 maart bevestigd. De medewerkster van FOD Financiën vrouw zal morgen voor de raadkamer verschijnen.

De feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap aan een criminele organisatie, omkoping, schending beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. De federale gerechtelijke politie Antwerpen zet de onderzoeken onder leiding van de onderzoeksrechter verder.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen